15' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 45 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Ξεπλένουμε τις κρεμμυδοροδέλες πολύ καλά σε κρύο νερό και τις ζεματίζουμε για 1 λεπτό σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει. Τις σουρώνουμε και τις βάζουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι (κατά προτίμηση αντικολλητικό) ή σε μια κατσαρόλα. Τις πασπαλίζουμε με πιπέρι και τη ζάχαρη, προσθέτουμε το ουίσκι και το βαλσαμικό ξίδι και τις ψήνουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να καραμελώσουν.
  2. Με μια τρυπητή κουτάλα τις βγάζουμε σε ένα πιάτο. Καθαρίζουμε το τηγάνι και ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά. Σοτάρουμε τις φέτες του κρέατος λίγες λίγες (γιατί αν τις βάλουμε όλες μαζί θα πέσει η θερμοκρασία του λαδιού και του σκεύους και θα βράσουν μέσα στα υγρά τους αντί να ψηθούν) για 1–2 λεπτά από κάθε πλευρά.
  3. Βγάζουμε και το κρέας σε ένα πιάτο και ρίχνουμε το φινόκιο, το οποίο σοτάρουμε στο λάδι που ψήσαμε το κρέας για 3–4 λεπτά, ανακατεύοντας συνέχεια. Στη συνέχεια, ρίχνουμε 1/3 φλιτζανιού νερό και μαγειρεύουμε το φινόκιο μέχρι να μαλακώσει κάπως αλλά όχι τελείως, για περίπου 5 λεπτά. Παράλληλα, βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό για όση αναγράφεται στη συσκευασία τους.
  4. Καλύτερα να τα βάλουμε να βράσουν όταν τελειώσουμε το σοτάρισμα του κρέατος, για να είναι έτοιμα όταν τα χρειαστούμε. Μόλις γίνουν τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε στο σκεύος με το φινόκιο. Ανακατεύουμε καλά να λαδωθούν και προσθέτουμε το κρέας και τα κρεμμύδια. Κάνουμε ένα τελευταίο προσεχτικό ανακάτεμα και σερβίρουμε, πασπαλίζοντας κάθε μερίδα με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών