40'
προετοιμασία
1 ώρα και 45'
αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 25'
Υλικά
Κομμάτια: 12Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε ψευτοεκλές αρχικά, ετοιμάζουμε την κρέμα βράζοντας το άνθος αραβοσίτου σε όσο γάλα και με όση ζάχαρη προβλέπονται στη συσκευασία.
- Όταν δέσει η κρέμα, αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Προσθέτουμε 50 γρ. από την κουβερτούρα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει τελείως η κουβερτούρα μέσα στην κρέμα.
- Βάζουμε 2-3 κουταλάκια κρέμας ανάμεσα σε 2 σαβαγιάρ.
- Συνεχίζουμε να φτιάχνουμε τέτοια «σαντουιτσάκια» μέχρι να τελειώσουν τα σαβαγιάρ και η κρέμα.
- Τα αφήνουμε να κρυώσουν για περίπου μισή ώρα.
- Στο μεταξύ λιώνουμε την υπόλοιπη κουβερτούρα (150 γρ.) σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα.
- Την αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για περίπου 15 λεπτά, ανακατεύοντας πού και πού.
- Αλείφουμε τα εκλεράκια με λιωμένη κουβερτούρα.
- Περιμένουμε να στεγνώσει η επικάλυψη για περίπου 1 ώρα και σερβίρουμε τα ψευτοεκλέρ.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 14.