ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΕκλέρ ταψιούΕκλέρ ταψιού
40' προετοιμασία
1 ώρα και 45' αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 25'

Υλικά

Κομμάτια: 12

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε ψευτοεκλές αρχικά, ετοιμάζουμε την κρέμα βράζοντας το άνθος αραβοσίτου σε όσο γάλα και με όση ζάχαρη προβλέπονται στη συσκευασία.
  2. Όταν δέσει η κρέμα, αποσύρουμε από τη φωτιά.
  3. Προσθέτουμε 50 γρ. από την κουβερτούρα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει τελείως η κουβερτούρα μέσα στην κρέμα.
  4. Βάζουμε 2-3 κουταλάκια κρέμας ανάμεσα σε 2 σαβαγιάρ.
  5. Συνεχίζουμε να φτιάχνουμε τέτοια «σαντουιτσάκια» μέχρι να τελειώσουν τα σαβαγιάρ και η κρέμα.
  6. Τα αφήνουμε να κρυώσουν για περίπου μισή ώρα.
  7. Στο μεταξύ λιώνουμε την υπόλοιπη κουβερτούρα (150 γρ.) σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα.
  8. Την αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για περίπου 15 λεπτά, ανακατεύοντας πού και πού.
  9. Αλείφουμε τα εκλεράκια με λιωμένη κουβερτούρα.
  10. Περιμένουμε να στεγνώσει η επικάλυψη για περίπου 1 ώρα και σερβίρουμε τα ψευτοεκλέρ.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 14.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών