20' προετοιμασία
10' ψήσιμο
12 ώρες αναμονή
Σύνολο: 12 ώρες και 30'

Υλικά

Τεμάχια: για περίπου 25

Για τα κεφτεδάκια

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

Κεφτεδάκια

  1. Ζυμώνουμε πολύ καλά όλα τα υλικά σε ένα μπολ μέχρι να γίνει το μείγμα αφράτο.
  2. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. (Αν έχετε χρόνο, αφήστε το μείγμα στο ψυγείο για 1 βράδυ αντί για 1 ώρα).
  3. Μετά, πλάθουμε κεφτεδάκια σε μέγεθος καρυδιού.
  4. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στη λειτουργία του γκριλ και λαδώνουμε τη σχάρα.
  5. Τη βάζουμε στο ψηλότερο ράφι και στερεώνουμε κάτω από τη σχάρα ένα ταψί, για να στάζουν μέσα τα υγρά και τα λίπη.
  6. Βάζουμε τα κεφτεδάκια στη σχάρα και ψήνουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, αν τα θέλουμε μέτρια ψημένα. Αυξομειώνουμε τον χρόνο ανάλογα.
  7. Αν τα τηγανίσουμε, τα πανάρουμε ελαφρώς με λίγο ρυζάλευρο, βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι αλειμμένο με 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο σε πολύ δυνατή φωτιά και, μόλις κάψει, τα τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να αποκτήσουν ρόδινη κρούστα.
  8. Στη συνέχεια, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και ψήνουμε για άλλα 2-3 λεπτά, γυρίζοντάς τα μια δυο φορές, ώστε να ψηθούν και στο εσωτερικό τους, αλλά να μη στεγνώσουν.

Σερβίρισμα

  1. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το γιαούρτι, το λάδι, το ξίδι και τα μπαχαρικά.
  2. Συνοδεύουμε τα κεφτεδάκια με τα αγγουράκια τουρσί και το μείγμα γιαουρτιού.

Φινετσάτα λευκά, Μαλαγουζιές, Sauvignon blanc, ξηρά χαρμάνια με Μοσχάτο, αλλά και ροζέ.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 156.

Άρθρα και Συνταγές με Αρνίσιος κιμάς

Άρθρα και Συνταγές με Γιαούρτι

Άρθρα και Συνταγές με Κρεμμύδι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών