
10'
προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 20'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τη συνταγή ραγού μανιταριών με παπαρδέλες, ζεσταίνουμε ελαφρώς το λάδι σε μια μέτρια κατσαρόλα, ρίχνουμε το σκόρδο, το θυμάρι (για να το αρωματίσουμε), ανακατεύουμε για 30 δευτερόλεπτα και προσθέτουμε τα μανιτάρια. Αφήνουμε να σοταριστούν για περίπου 4 λεπτά.
- Σβήνουμε με σέρι ή κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε το ζωμό. Προσοχή, δεν σκεπάζουμε την κατσαρόλα γιατί τα μανιτάρια θα βγάλουν πολλά υγρά μέρος των οποίων πρέπει να εξατμιστεί. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 5 - 6 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια και η σάλτσα να είναι αραιή και βελούδινη.
- Εν τω μεταξύ, βράζουμε τις παπαρδέλες σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό και αλάτι, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
- Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με τα μανιτάρια. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως, αφήνοντας αρκετό ζωμό να περιβάλλει το ζυμαρικό.
- Γαρνίρουμε τις παπαρδέλες με ραγού μανιταριών με το τυρί.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 36.