20' προετοιμασία
3 ώρες μαγείρεμα
Σύνολο: 3 ώρες και 20 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Ανάβουμε τον φούρνο στους 160° C.
  2. Σε μια μεγάλη γάστρα βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από τον μαϊντανό και το λεμόνι. Σκεπάζουμε με τόσο νερό ώστε να υπερκαλύψει τα όσπρια κατά 3 εκ., κλείνουμε με το καπάκι και ψήνουμε για 3 ώρες ή μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά.
  3. Αποσύρουμε από τον φούρνο, ανοίγουμε το καπάκι προσέχοντας τους υδρατμούς και σκορπίζουμε τον χυμό λεμονιού (αν βάλουμε) και τον μαϊντανό.

Στο ποτήρι μας ένα Ξινόμαυρο ή ένα γεμάτο Αγιωργίτκο.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών