![Τουρλού στον ταβά](https://www.gastronomos.gr/wp-content/uploads/2022/07/tourlou_ntavas-gastronomos-420x560.jpg?v=1671553840)
20'
προετοιμασία
3 ώρες μαγείρεμα
Σύνολο: 3 ώρες και 20'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Ανάβουμε τον φούρνο στους 160° C.
- Σε μια μεγάλη γάστρα βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από τον μαϊντανό και το λεμόνι. Σκεπάζουμε με τόσο νερό ώστε να υπερκαλύψει τα όσπρια κατά 3 εκ., κλείνουμε με το καπάκι και ψήνουμε για 3 ώρες ή μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά.
- Αποσύρουμε από τον φούρνο, ανοίγουμε το καπάκι προσέχοντας τους υδρατμούς και σκορπίζουμε τον χυμό λεμονιού (αν βάλουμε) και τον μαϊντανό.
Στο ποτήρι μας ένα Ξινόμαυρο ή ένα γεμάτο Αγιωργίτκο.