20'
προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για τα ριγκατόνι με κολοκυθάκια, ντοματίνια και βασιλοτύρι ξεκινάμε και σε μια βαθιά κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες βρασμού της συσκευασίας.
- Τα σουρώνουμε, τα ξαναβάζουμε στην άδεια πλέον κατσαρόλα, τα σκεπάζουμε με το καπάκι για να τα διατηρήσουμε ζεστά και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ή μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 30 ml από το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα ντοματίνια με την πιπεριά τσίλι για περίπου 1/2 - 1 λεπτό, μέχρι να μαλακώσουν λίγο.
- Τα αδειάζουμε στην κατσαρόλα με τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.
- Στο ίδιο σκεύος ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και «ψήνουμε» τα κολοκυθάκια για περίπου 1 - 2 λεπτά, από κάθε πλευρά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο και να ροδίσουν.
- Τα ρίχνουμε και αυτά στα ζυμαρικά.
- Προσθέτουμε το τυρί, το κρεμμύδι, το βασιλικό, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να αναμειχθούν και μοιράζουμε στα πιάτα.
- Συνοδεύουμε με: µια δροσερή ντοµατοσαλάτα µε κάππαρη, περιχυµένη µε λαδόξιδο και πίνουμε μια Μαντινεία, δροσερή, αρωµατική, τραγανή!
Μυστικά
* Τι είναι το βασιλοτύρι;Ζαγορίσιο κρεμώδες τυρί με όξινη γεύση, «εφεύρεση» των τυροκόμων Χρήστου Μπούτσικου και Αντώνη Ντούμα. Θυμίζει το παραδοσιακό ηπειρώτικο γαλοτύρι. Το βρίσκουμε σε ορισμένα μεγάλα σούπερ μάρκετ (π.χ Carrefour) και σε επιλεγμένα παντοπωλεία.