Μια ανάλαφρη καλοκαιρινή πάστα έτοιμη σε μισή ώρα.
20'
προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'
Διαδικασία
- Σε μια βαθιά κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες βρασμού της συσκευασίας.
- Τα σουρώνουμε, τα ξαναβάζουμε στην άδεια πλέον κατσαρόλα, τα σκεπάζουμε με το καπάκι για να τα διατηρήσουμε ζεστά και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ή μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 30 ml από το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα ντοματίνια με την πιπεριά τσίλι για περίπου 1/2 - 1 λεπτό, μέχρι να μαλακώσουν λίγο.
- Τα αδειάζουμε στην κατσαρόλα με τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.
- Στο ίδιο σκεύος ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και «ψήνουμε» τα κολοκυθάκια για περίπου 1 - 2 λεπτά, από κάθε πλευρά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο και να ροδίσουν.
- Τα ρίχνουμε και αυτά στα ζυμαρικά.
- Προσθέτουμε το τυρί, το κρεμμύδι, το βασιλικό, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να αναμειχθούν και μοιράζουμε στα πιάτα.
- Συνοδεύουμε με: µια δροσερή ντοµατοσαλάτα µε κάππαρη, περιχυµένη µε λαδόξιδο και πίνουμε μια Μαντινεία, δροσερή, αρωµατική, τραγανή!
- *Τι είναι το βασιλοτύρι;Ζαγορίσιο κρεμώδες τυρί με όξινη γεύση, «εφεύρεση» των τυροκόμων Χρήστου Μπούτσικου και Αντώνη Ντούμα.
- Θυμίζει το παραδοσιακό ηπειρώτικο γαλοτύρι.
- Το βρίσκουμε σε ορισμένα μεγάλα σούπερ μάρκετ (π.
- χ.
- Carrefour) και σε επιλεγμένα παντοπωλεία.