10'
προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 25'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε ριγκατόνι με μπρόκολο, αμύγδαλα και λούζα, σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που κοχλάζει ρίχνουμε το μπρόκολο και το βράζουμε για 3 λεπτά, ίσα να μαλακώσει.
- Το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα πιάτο και στο ίδιο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά, 2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Τα στραγγίζουμε και κρατάμε 1/2 φλιτζάνι από το νερό όπου τα βράσαμε.
- Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά το λάδι και σοτάρουμε το αλλαντικό με το σκόρδο για 1-2 λεπτά.
- Προσθέτουμε το μπρόκολο, τα ζυμαρικά, αλατοπίπερο και το νερό που κρατήσαμε στην άκρη και μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να αναμειχθούν ομοιόμορφα όλα τα υλικά.
- Σκορπίζουμε, στα ριγκατόνι με μπρόκολο, αμύγδαλα και λούζα, τον δυόσμο και τα αμύγδαλα και σερβίρουμε.
- Συνοδεύουμε με ξινοτύρι και μια παντζαροσαλάτα.
Στο ποτήρι μας μια Μαντινεία, ένα ωραίο Μοσχοφίλερο.