10' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 25 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για τα ριγκατόνι με μπρόκολο, αμύγδαλα και λούζα ρίχνουμε το μπρόκολο σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που κοχλάζει και το βράζουμε για 3 λεπτά, ίσα να μαλακώσει.
  2. Το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα πιάτο και στο ίδιο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά, 2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε και κρατάμε 1/2 φλιτζάνι από το νερό όπου τα βράσαμε.
  3. Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά το λάδι και σοτάρουμε το αλλαντικό με το σκόρδο για 1-2 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε το μπρόκολο, τα ζυμαρικά, αλατοπίπερο και το νερό που κρατήσαμε στην άκρη και μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να αναμειχθούν ομοιόμορφα όλα τα υλικά.
  5. Σκορπίζουμε τον δυόσμο και τα αμύγδαλα και σερβίρουμε τα ριγκατόνι με μπρόκολο, αμύγδαλα και λούζα.
  6. Συνοδεύουμε με ξινοτύρι και μια παντζαροσαλάτα.

Στο ποτήρι μας μια Μαντινεία, ένα ωραίο Μοσχοφίλερο.

Συνταγές με Αλλαντικά

Συνταγές με Μακαρόνια

Συνταγές με Μπρόκολο

Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών