20' προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 8 (ταψί περίπου 32 x 38 εκ.)

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C.
  2. Βράζουμε το μπρόκολο σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει για περίπου 3 - 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς. Το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε σουρωτήρι να στραγγίξει.
  3. Στην ίδια κατσαρόλα και στο ίδιο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα ζυμαρικά 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που δίνεται στις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη. 
  4. Στην ίδια κατσαρόλα, άδεια πλέον, ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το καρότο για περίπου 3 - 4 λεπτά, ώστε να μαλακώσουν.
  5. Ρίχνουμε το σκόρδο και το κοτόπουλο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 4 - 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές.
  6. Ρίχνουμε τον ντοματοπελτέ, το κρεμώδες τυρί και την κρέμα γάλακτος, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα, για περίπου 2 - 3 λεπτά, μέχρι να αναμειχθούν και να αρχίσει να κοχλάζει η σάλτσα.
  7. Προσθέτουμε τα μακαρόνια, το θυμάρι και το μπρόκολο, ανακατεύουμε να αναμειχθούν και αποσύρουμε.
  8. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και στρώνουμε ομοιόμορφα την επιφάνεια με μια σπάτουλα.
  9. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τη γραβιέρα με το αμύγδαλο και σκορπίζουμε το μείγμα ομοιόμορφα πάνω στα ζυμαρικά με τη σάλτσα. Ψήνουμε για περίπου 15 - 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Συνταγές με Κοτόπουλο

Συνταγές με Μακαρόνια

Συνταγές με Μπρόκολο

Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών