ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜακαρονοσαλάτα με τόνο, μπρόκολο και πιπεριέςΜακαρονοσαλάτα με τόνο, μπρόκολο και πιπεριές
20' προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 8 (ταψί περίπου 32 x 38 εκ.)

Διαδικασία

  1. Για τα κοχύλια με κοτόπουλο, μπρόκολο και ντομάτα, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C.
  2. Βράζουμε το μπρόκολο σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει για περίπου 3 - 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς. Το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε σουρωτήρι να στραγγίξει.
  3. Στην ίδια κατσαρόλα και στο ίδιο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα ζυμαρικά 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που δίνεται στις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη. 
  4. Στην ίδια κατσαρόλα, άδεια πλέον, ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το καρότο για περίπου 3 - 4 λεπτά, ώστε να μαλακώσουν.
  5. Ρίχνουμε το σκόρδο και το κοτόπουλο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 4 - 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές.
  6. Ρίχνουμε τον ντοματοπελτέ, το κρεμώδες τυρί και την κρέμα γάλακτος, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα, για περίπου 2 - 3 λεπτά, μέχρι να αναμειχθούν και να αρχίσει να κοχλάζει η σάλτσα.
  7. Προσθέτουμε τα μακαρόνια, το θυμάρι και το μπρόκολο, ανακατεύουμε να αναμειχθούν και αποσύρουμε.
  8. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και στρώνουμε ομοιόμορφα την επιφάνεια με μια σπάτουλα.
  9. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τη γραβιέρα με το αμύγδαλο και σκορπίζουμε το μείγμα ομοιόμορφα πάνω στα ζυμαρικά με τη σάλτσα. Ψήνουμε τα κοχύλια με κοτόπουλο, μπρόκολο και ντομάτα για περίπου 15 - 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Άρθρα και Συνταγές με Ζυμαρικά

Άρθρα και Συνταγές με Κοτόπουλο

Άρθρα και Συνταγές με Μπρόκολο

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών