20' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 50 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε τη μισή ποσότητα ελαιολάδου σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κολοκυθάκι με το καρότο, για περίπου 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς.
  2. Σβήνουμε με το κρασί, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε για 2 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  3. Με μια κουτάλα της σούπας ρίχνουμε μία δόση ζεστού ζωμού ώστε να καλύψει το ρύζι ίσα-ίσα. Μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι σχεδόν όλη η δόση να απορροφηθεί από το ρύζι.
  4. Προσθέτουμε την επόμενη δόση ζωμού με τον ίδιο τρόπο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα.
  5. Η όλη διαδικασία διαρκεί 20 - 25 λεπτά, μέχρι το ριζότο να χυλώσει και οι κόκκοι του ρυζιού να μαλακώσουν μεν, αλλά να παραμείνουν ελαφρώς αλ ντέντε στο κέντρο, δηλαδή να «κρατάνε στο δόντι».
  6. Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια με το καρότο και το λάδι τους, το δεντρολίβανο, τη ρίγανη και τα τυριά, ανακατεύουμε απαλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Συνοδεύουμε με ένα βαρελάτο Chardonnay.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών