ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΡιζότο με ψητές καραβίδεςΡιζότο με ψητές καραβίδες
20' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 50'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για το ριζότο με κολοκυθάκια ξεκινάμε και σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε τη μισή ποσότητα ελαιολάδου σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κολοκυθάκι με το καρότο, για περίπου 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
  2. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα σκεύος.
  3. Ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι στο τηγάνι, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το ρύζι και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά, για περίπου 2 λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι να λαδωθούν καλά και να αλλάξουν χρώμα.
  4. Σβήνουμε με το κρασί, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε για 2 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  5. Με μια κουτάλα της σούπας ρίχνουμε μία δόση ζεστού ζωμού ώστε να καλύψει το ρύζι ίσα-ίσα. Μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι σχεδόν όλη η δόση να απορροφηθεί από το ρύζι.
  6. Προσθέτουμε την επόμενη δόση ζωμού με τον ίδιο τρόπο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα.
  7. Η όλη διαδικασία διαρκεί 20 - 25 λεπτά, μέχρι το ριζότο να χυλώσει και οι κόκκοι του ρυζιού να μαλακώσουν μεν, αλλά να παραμείνουν ελαφρώς αλ ντέντε στο κέντρο, δηλαδή να «κρατάνε στο δόντι».
  8. Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια με το καρότο και το λάδι τους, το βούτυρο, το δεντρολίβανο, τη ρίγανη και τα τυριά, ανακατεύουμε απαλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Συνοδεύουμε με ένα βαρελάτο Chardonnay.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 122.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών