Τα ροδάκινα είναι πολύ αρωματικά φρούτα, ωστόσο δεν λένε όχι σε άλλα ευωδιαστά υλικά, όπως εδώ το χαμομήλι.
25'
προετοιμασία
3 ημέρες
αναμονή
Σύνολο: 3 ημέρες και 25'
Υλικά
Μερίδες: για περίπου 1.200 γρ.Διαδικασία
- Για το ροδάκινο τουρσί με χαμομήλι, σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από τα ροδάκινα και ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν μία βράση.
- Παράλληλα, έχουμε έτοιμα μερικά μέτριου μεγέθους γυάλινα αποστειρωμένα βάζα, τόσα ώστε να χωρέσουν ακριβώς τα κομμάτια ροδάκινου.
- Μοιράζουμε τα ροδάκινα στα βάζα και, μόλις το υγρό στην κατσαρόλα πάρει βράση, τραβάμε από τη φωτιά και απογεμίζουμε τα βάζα μέχρι επάνω, χωρίς να το σουρώσουμε.
- Τα ροδάκινα πρέπει να είναι εντελώς καλυμμένα με το υγρό.
- Αν χρειαστεί, τα πιέζουμε προσεκτικά με ένα κουτάλι για να βυθιστούν καλά.
- Κλείνουμε τα βάζα, αφήνουμε το τουρσί να κρυώσει εντελώς και φυλάσσουμε σε μέρος σκοτεινό και δροσερό.
- Το ροδάκινο τουρσί με χαμομήλι, είναι έτοιμο μετά από 3-4 ημέρες.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 183.