Τα ροδάκινα είναι πολύ αρωματικά φρούτα, ωστόσο δεν λένε όχι σε άλλα ευωδιαστά υλικά, όπως εδώ το χαμομήλι.

25' προετοιμασία
3 ημέρες αναμονή
Σύνολο: 3 ημέρες και 25'

Υλικά

Μερίδες: για περίπου 1.200 γρ.

Διαδικασία

  1. Για το ροδάκινο τουρσί με χαμομήλι, σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από τα ροδάκινα και ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν μία βράση.
  2. Παράλληλα, έχουμε έτοιμα μερικά μέτριου μεγέθους γυάλινα αποστειρωμένα βάζα, τόσα ώστε να χωρέσουν ακριβώς τα κομμάτια ροδάκινου.
  3. Μοιράζουμε τα ροδάκινα στα βάζα και, μόλις το υγρό στην κατσαρόλα πάρει βράση, τραβάμε από τη φωτιά και απογεμίζουμε τα βάζα μέχρι επάνω, χωρίς να το σουρώσουμε.
  4. Τα ροδάκινα πρέπει να είναι εντελώς καλυμμένα με το υγρό.
  5. Αν χρειαστεί, τα πιέζουμε προσεκτικά με ένα κουτάλι για να βυθιστούν καλά.
  6. Κλείνουμε τα βάζα, αφήνουμε το τουρσί να κρυώσει εντελώς και φυλάσσουμε σε μέρος σκοτεινό και δροσερό.
  7. Το ροδάκινο τουρσί με χαμομήλι, είναι έτοιμο μετά από 3-4 ημέρες.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 183.

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές με Ροδάκινο

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών