10' προετοιμασία
30' παρασκευή
Σύνολο: 40 λεπτά

Υλικά

Βάρος: 550 γρ.

Διαδικασία

  1. Βάζουμε τα κυδώνια σε μικρή κατσαρόλα και προσθέτουμε νερό (όχι το μετρημένο) τόσο ώστε να τα καλύψει καλά.
  2. Τα βράζουμε για 15- 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν, τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε κατά μέρος.
  3. Στην ίδια, άδεια πλέον, κατσαρόλα βάζουμε το μετρημένο νερό, αφήνουμε να πάρει μία βράση και ρίχνουμε το τσάι. Το αφήνουμε για 5-7 λεπτά και σουρώνουμε το νερό.
  4. Το μεταφέρουμε ξανά στην άδεια κατσαρόλα και προσθέτουμε τη ζάχαρη και το μηλόξιδο.
  5. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για λίγα λεπτά, μέχρι απλώς να λιώσει η ζάχαρη. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  6. Μεταφέρουμε τα κυδώνια σε αποστειρωμένο γυάλινο βάζο που να τα χωράει σχεδόν ακριβώς.
  7. Προσθέτουμε το υγρό της κατσαρόλας, φροντίζοντας να καλύπτει εντελώς τα κυδώνια (αν χρειαστεί, τα πιέζουμε απαλά για να βυθιστούν) και κλείνουμε καλά το βάζο.
  8. ∆ιατηρούμε σε σημείο σκοτεινό και δροσερό για τουλάχιστον 3 μήνες.

Μυστικά

Το σερβίρουμε ως μεζέ με κίτρινα παλαιωμένα τυριά μαζί με τσίπουρο ή ως μεζέ μαζί με καπνιστά ψάρια. Εμπλουτίζουμε πράσινες σαλάτες με βινεγκρέτ εσπεριδοειδών.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 176.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών