30' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 4 - 6

Για τα ρολάκια

Για τη σάλτσα

Για την κρέμα φέτας

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

Σάλτσα

  1. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι,  το καρότο,  το σέλερι, το σκόρδο και το θυμάρι μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη ντομάτα κονκασέ, το ζωμό λαχανικών, το αλάτι, το πιπέρι και το κύμινο. Αφήνουμε  να βράσουν για 15 με 20 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και βάζουμε τα φύλλα βασιλικού.
  3. Πολτοποιούμε σε ένα μπλέντερ μέχρι να αποκτήσει μία λεία υφή η σάλτσα. 

Κρέμα φέτας

  1. Σε ένα μπλέντερ βάζουμε το τυρί, το γάλα, το θυμάρι και τα πολτοποιούμε μέχρι να γίνει μία λεία κρέμα.

Ρολάκια

  1. Κόβουμε τις μελιτζάνες σε λεπτές φέτες. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τοποθετούμε μία μία φέτα μελιτζάνας και τις τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Τις βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.
  2. Σε αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε τις φέτες λεμόνι και αχνίζουμε τις γαρίδες για 2 λεπτά. 
  3. Στη συνέχεια, σε κάθε μία φέτα μελιτζάνας απλώνουμε λίγη κρέμα φέτας και βάζουμε από μία γαρίδα. Τυλίγουμε τη γαρίδα με τη μελιτζάνα σε ρολάκι.

Σερβίρισμα

  1. Σε ένα πιάτο σερβίρουμε από κάτω τη σάλτσα ντομάτας από πάνω τα ρολάκια και λίγες σταγόνες από την κρέμα φέτας.  Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και στολίζουμε με λίγα κλωναράκια σιναπόσπορου. 

Συνταγές με Γαρίδες

Συνταγές με Μελιτζάνες

Συνταγές με Τυρί

Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Συνταγές για Σνακ

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών