ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΡολό κιμά γεμιστό με μανιτάρια και καρόταΡολό κιμά γεμιστό με μανιτάρια και καρότα
20' προετοιμασία
45' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 5'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για το ρολό

Για το αυγολέμονο

Διαδικασία

Ρολό

  1. Για το ρολό κιμά τυλιγμένο σε κολοκυθάκια ξεκινάμε και σε ένα μπολ ζυμώνουμε καλά τον κιμά, το αυγό, το καρότο, το τριμμένο κολοκύθι, το ρύζι, το δυόσμο, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
  2. Αν το μείγμα δεν «σφίξει», προσθέτουμε 1 - 2 κουτ. σούπας τριμμένη φρυγανιά.
  3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
  4. Βάζουμε σε μια επιφάνεια εργασίας ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο 22x32 εκ. και πάνω του βάζουμε ένα κομμάτι λαδόκολλας, ίδιου μεγέθους, το οποίο αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο.
  5. Στρώνουμε εκεί οριζόντια τις φέτες κολοκυθιών, με τρόπο που να μισοσκεπάζει η μία φέτα την άλλη ώστε να καλύψουμε τη λαδόκολλα και να μην υπάρχουν κενά.
  6. Πλάθουμε το μείγμα του κιμά σε μακρόστενο ρολό και το βάζουμε κάθετα πάνω στις φέτες κολοκυθιών.
  7. Τυλίγουμε σφικτά το ρολό με τη βοήθεια της λαδόκολλας.
  8. Στη συνέχεια, τυλίγουμε και το αλουμινόχαρτο σφιχτά γύρω από το ρολό.
  9. Το βάζουμε σε ένα ταψάκι, προσθέτουμε 2 φλιτζάνια νερό και το ψήνουμε για 45 λεπτά, στο μεσαίο ράφι του φούρνου.
  10. Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και τη λαδόκολλα και το αφήνουμε να «ξεκουραστεί» για 10 - 15 λεπτά.

Αυγολέμονο

  1. Εν τω μεταξύ, βάζουμε το ζωμό σε μια κατσαρόλα και τον ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά.
  2. Χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ σε μαρέγκα.
  3. Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε 1 φλιτζ. τσαγιού από το ζωμό.
  4. Ρίχνουμε έναν - έναν τους κρόκους μέσα στη μαρέγκα, ανακατεύοντας απαλά, και στη συνέχεια προσθέτουμε και το χυμό λεμονιού συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
  5. Στο μείγμα αυτό ενσωματώνουμε σιγά σιγά το μείγμα ζωμού - κορν φλάουρ, ανακατεύοντας.
  6. Στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο-λίγο το αυγολέμονο στον υπόλοιπο ζωμό μέσα στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε και αποσύρουμε.
  7. Κόβουμε το ρολό σε φέτες και περιχύνουμε με τη σάλτσα αυγολέμονο.
  8. Συνοδεύουμε με πουρέ πατάτας ή απλό πιλάφι ή πατάτες τηγανητές.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 39.

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Κολοκυθάκια

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχαρίσιος κιμάς

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών