Ετοιμάζουμε τη γέμιση με τα λαχανικά και ρολάρουμε τον κιμά. Δεν ξεχνάμε τη σάλτσα καθώς θα δώσει την απαραίτητη σπιρτάδα στο φαγητό μας.

30' προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 10 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 6

Για τον κιμά

Για τη γέμιση

Για το άλειμμα

Διαδικασία

  1. Ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά για τον κιμά. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στην κατάψυξη για περίπου 5-10 λεπτά, μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση.
  2. Γέμιση: Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε στο λάδι σε δυνατή φωτιά τα μανιτάρια για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να εξατμιστούν τα υγρά τους. Ρίχνουμε τα καρότα, το δεντρολίβανο και αλατοπίπερο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν.
  3. Ρολό: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C και στρώνουμε ένα μέτριο ταψί με λαδόκολλα. Αδειάζουμε στη λαδόκολλα το μείγμα του κιμά και το ανοίγουμε με τις παλάμες μας σε παραλληλόγραμμο. Απλώνουμε τη γέμιση στη μέση, κατά μήκος της μακριάς πλευράς, και τυλίγουμε σε ρολό. Ανακατεύουμε το λάδι με τη μουστάρδα και το μέλι και αλείφουμε το ρολό. Ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να γίνει και να ροδίσει.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών