ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚιμαδόπιτα σμυρναίικηΚιμαδόπιτα σμυρναίικη
30' προετοιμασία
50' μαγείρεμα
10' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 30'

Υλικά

Μερίδες: 6

Για τον κιμά

Για τη γέμιση

Για το άλειμμα

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε ρολό κιμά γεμιστό με μανιτάρια και καρότα, αρχικά, ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά για τον κιμά.
  2. Στη συνέχεια, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στην κατάψυξη για περίπου 5-10 λεπτά, μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση.

Γέμιση

  1. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε, στο λάδι σε δυνατή φωτιά, τα μανιτάρια για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να εξατμιστούν τα υγρά τους.
  2. Ρίχνουμε τα καρότα, το δεντρολίβανο και αλατοπίπερο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
  3. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν.

Ρολό

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C.
  2. Στρώνουμε ένα μέτριο ταψί με λαδόκολλα.
  3. Αδειάζουμε στη λαδόκολλα το μείγμα του κιμά και το ανοίγουμε με τις παλάμες μας σε παραλληλόγραμμο.
  4. Απλώνουμε τη γέμιση στη μέση, κατά μήκος της μακριάς πλευράς, και τυλίγουμε σε ρολό.
  5. Ανακατεύουμε το λάδι με τη μουστάρδα και το μέλι και αλείφουμε το ρολό.
  6. Ψήνουμε, το ρολό κιμά γεμιστό με μανιτάρια και καρότα, για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να γίνει και να ροδίσει.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 140.

Άρθρα και Συνταγές με Καρότα

Άρθρα και Συνταγές με Μανιτάρια

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχαρίσιος κιμάς

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών