30'
προετοιμασία
50' μαγείρεμα
10'
αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 30'
Υλικά
Μερίδες: 6Για τον κιμά
Για τη γέμιση
Για το άλειμμα
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε ρολό κιμά γεμιστό με μανιτάρια και καρότα, αρχικά, ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά για τον κιμά.
- Στη συνέχεια, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στην κατάψυξη για περίπου 5-10 λεπτά, μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση.
Γέμιση
- Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε, στο λάδι σε δυνατή φωτιά, τα μανιτάρια για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να εξατμιστούν τα υγρά τους.
- Ρίχνουμε τα καρότα, το δεντρολίβανο και αλατοπίπερο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν.
Ρολό
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C.
- Στρώνουμε ένα μέτριο ταψί με λαδόκολλα.
- Αδειάζουμε στη λαδόκολλα το μείγμα του κιμά και το ανοίγουμε με τις παλάμες μας σε παραλληλόγραμμο.
- Απλώνουμε τη γέμιση στη μέση, κατά μήκος της μακριάς πλευράς, και τυλίγουμε σε ρολό.
- Ανακατεύουμε το λάδι με τη μουστάρδα και το μέλι και αλείφουμε το ρολό.
- Ψήνουμε, το ρολό κιμά γεμιστό με μανιτάρια και καρότα, για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να γίνει και να ροδίσει.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 140.