20' προετοιμασία
40' μαγείρεμα
10' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 10'

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Για τον κιμά

Για τη γέμιση

Για το άλειμμα

Διαδικασία

  1. Σε μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά για τον κιμά, προσθέτουμε 3 κουτ. σούπας κρύο νερό και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα.
  2. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στην κατάψυξη για 10 λεπτά, μέχρι να σφίξει.

Γέμιση

  1. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα λαχανικά και τα μανιτάρια για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να εξατμιστούν τα υγρά τους.
  2. Αποσύρουμε, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε την πάπρικα, ανακατεύουμε απαλά και αφήνουμε να κρυώσει.

Ρολό

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C και λαδώνουμε ένα μέτριο ταψί.
  2. Απλώνουμε μια λαδόκολλα σε μια λεία επιφάνεια και ρίχνουμε το μείγμα του κιμά. Το ανοίγουμε με τα χέρια μας σε παραλληλόγραμμο πάχους 2 εκ. και στο κέντρο του, κατά μήκος της μακριάς πλευράς, ρίχνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση.
  3. Πλάθουμε σε ρολό, εγκλωβίζοντας τη γέμιση.
  4. Ανακατεύουμε τα υλικά για το άλειμμα και με ένα πινέλο αλείφουμε το ρολό.
  5. Βάζουμε προσεκτικά στο ταψί και ψήνουμε για 30-35 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά.

Άρθρα και Συνταγές με Κοτόπουλο

Άρθρα και Συνταγές με Μανιτάρια

Άρθρα και Συνταγές με Πατάτες

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών