20' προετοιμασία
40' μαγείρεμα
10' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 10 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Για τον κιμά

Για τη γέμιση

Για το άλειμμα

Διαδικασία

  1. Σε μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά για τον κιμά, προσθέτουμε 3 κουτ. σούπας κρύο νερό και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα.
  2. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στην κατάψυξη για 10 λεπτά, μέχρι να σφίξει.

Γέμιση

  1. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα λαχανικά και τα μανιτάρια για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να εξατμιστούν τα υγρά τους.
  2. Αποσύρουμε, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε την πάπρικα, ανακατεύουμε απαλά και αφήνουμε να κρυώσει.

Ρολό

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C και λαδώνουμε ένα μέτριο ταψί.
  2. Απλώνουμε μια λαδόκολλα σε μια λεία επιφάνεια και ρίχνουμε το μείγμα του κιμά. Το ανοίγουμε με τα χέρια μας σε παραλληλόγραμμο πάχους 2 εκ. και στο κέντρο του, κατά μήκος της μακριάς πλευράς, ρίχνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση.
  3. Πλάθουμε σε ρολό, εγκλωβίζοντας τη γέμιση.
  4. Ανακατεύουμε τα υλικά για το άλειμμα και με ένα πινέλο αλείφουμε το ρολό.
  5. Βάζουμε προσεκτικά στο ταψί και ψήνουμε για 30-35 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών