10' προετοιμασία
40' μαγείρεμα
10' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Βάζουμε σε μια αντικολλητική κατσαρόλα το ρύζι, το γάλα, το νερό και τη ζάχαρη και αφήνουμε να πάρουν μία βράση. Εν συνεχεία χαμηλώνουμε πολύ τη φωτιά, σκεπάζουμε με καπάκι και αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 20-25 λεπτά. Ελέγχουμε τακτικά και ανακατεύουμε για να μην κολλήσει.
  2. Προς το τέλος προσθέτουμε τη φλούδα, ελέγχουμε τη γλυκύτητα και αν θέλουμε προσθέτουμε λίγη ζάχαρη ακόμα και ανακατεύουμε.
  3. Όταν μαλακώσει το ρύζι, αφήνουμε τη κατσαρόλα σκεπασμένη εκτός φωτιάς για 5-10 λεπτά
  4. Αφαιρούμε τη φλούδα και σερβίρουμε με ξύσμα μοσχολέμονου και μερικές σταγόνες εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.

Μυστικά

Προσαρμόζουμε τη ζάχαρη αναλόγως πόσο γλυκό μας αρέσει το ρυζόγαλο. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα στο μείγμα μας, αν δούμε ότι βγαίνει πολύ πηχτό το ρυζόγαλο. Σερβίρεται ελαφρώς ζεστό.

Συνταγές με Γάλα

Συνταγές με Λεμόνι

Συνταγές με Ρύζι

Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών