30' προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 55'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Βράζουμε το ρύζι σε μπόλικο αλατισμένο νερό, το τραβάμε από τη φωτιά 2 λεπτά πριν από το τέλος του βρασμού που προτείνεται στο πακέτο και το στραγγίζουμε.
  2. Σε φαρδιά χαμηλή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια, την πράσινη πιπεριά (αν βάλουμε), το καρότο, τον αρακά.
  3. Ανακατεύουμε με ξύλινη σπάτουλα μέχρι να μαραθούν τα λαχανικά για περίπου 3 - 4 λεπτά και προσθέτουμε το ρύζι.
  4. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να γυαλίσει το ρύζι, ρίχνουμε την πιπεριά Φλωρίνης και τις σαρδέλες και πιπερώνουμε. Αλατίζουμε, αν χρειάζεται.
  5. Επειτα από 3 λεπτά, αποσύρουμε από τη φωτιά. Τα λαχανικά μας θα είναι κρατσανιστά.
  6. Προσθέτουμε τις ελιές και πασπαλίζουμε με το μαϊντανό, τον άνηθο και το ξύσμα.
  7. Περιχύνουμε τη ρυζοσαλάτα με το χυμό λεμονιού.

H ρετσίνα θα στεκόταν μια χαρά δίπλα σ’ αυτό το πιάτο. Διαφορετικά δοκιμάστε ένα χαρμάνι Ροδίτη με Σαββατιανό, ένα σκέτο Σαββατιανό ή μια μαλαγουζιά Μεσογείων.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 36.

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές με Ρύζι

Άρθρα και Συνταγές με Σαρδέλα

Άρθρα και Συνταγές για Σαλάτα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών