ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΡυζοσαλάτα με τόνο, καλαμπόκι και ντοματίνιαΡυζοσαλάτα με τόνο, καλαμπόκι και ντοματίνια
20' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τη σαλάτα

Για τη βινεγκρέτ

Διαδικασία

Σαλάτα

  1. Για να ετοιμάσουμε την ρυζοσαλάτα με κάπαρη και αντζούγιες βράζουμε το ρύζι σε μπόλικο αλατισμένο νερό για 15 λεπτά περίπου.
  2. Το σουρώνουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
  3. Βάζουμε το ρύζι σε μια σαλατιέρα και προσθέτουμε την κάππαρη, τα αγγουράκια τουρσί, το καλαμπόκι, την πιπεριά, το κρεμμύδι και τα μυρωδικά και ανακατεύουμε.

Βινεγκρέτ

  1. Βάζουμε στο μούλτι όλα τα υλικά για τη βινεγκρέτ και τα χτυπάμε για λίγο.
  2. Περιχύνουμε τη σαλάτα, ανακατεύουμε ελαφρώς και βάζουμε από πάνω τις αντσούγιες.
  3. Πασπαλίζουμε με το δυόσμο και σερβίρουμε αμέσως.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 28.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών