20'
προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'
Υλικά
Μερίδες: 4Για τη σαλάτα
Για τη βινεγκρέτ
Διαδικασία
Σαλάτα
- Για να ετοιμάσουμε την ρυζοσαλάτα με κάπαρη και αντζούγιες βράζουμε το ρύζι σε μπόλικο αλατισμένο νερό για 15 λεπτά περίπου.
- Το σουρώνουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Βάζουμε το ρύζι σε μια σαλατιέρα και προσθέτουμε την κάππαρη, τα αγγουράκια τουρσί, το καλαμπόκι, την πιπεριά, το κρεμμύδι και τα μυρωδικά και ανακατεύουμε.
Βινεγκρέτ
- Βάζουμε στο μούλτι όλα τα υλικά για τη βινεγκρέτ και τα χτυπάμε για λίγο.
- Περιχύνουμε τη σαλάτα, ανακατεύουμε ελαφρώς και βάζουμε από πάνω τις αντσούγιες.
- Πασπαλίζουμε με το δυόσμο και σερβίρουμε αμέσως.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 28.