Ή, αλλιώς, τονοσαλάτα με ρύζι. Νόστιμη και χορταστική ασχέτως ονόματος.

10' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 30 λεπτά

Υλικά

Διαδικασία

  1. Βράζουμε το ρύζι σε άφθονο αλατισμένο νερό με το δαφνόφυλλο, για όση ώρα ορίζουν οι οδηγίες της συσκευασίας του.
  2. Το σουρώνουμε, το ξεπλένουμε με λίγο κρύο νερό να κρυώσει και το αφήνουμε στην άκρη να στραγγίξει καλά.
  3. Παράλληλα, σε μιαν άλλη κατσαρόλα βράζουμε σε αλατισμένο νερό το καλαμπόκι για 8-10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει.
  4. To σουρώνουμε.
  5. Βάζουμε σε ένα μπολ το ρύζι, το καλαμπόκι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα ντοματίνια, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το μαϊντανό και αλατοπίπερο.
  6. Ανακατεύουμε πολύ καλά με δύο κουτάλια και στο τέλος προσθέτουμε τον τόνο κομματιασμένο με τα χέρια, τα ραπανάκια και τα αγγουράκια τουρσί (αν θέλουμε).
  7. Ανακατεύουμε άλλη μια φορά, τρίβουμε λίγο πιπέρι και σερβίρουμε.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών