Νηστήσιμη, εύκολη, χορταστική και άκρως απολαυστική.

15' προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 40 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε σε 1 λίτρο αλατισμένο νερό που κοχλάζει τις γαρίδες για 4-5 λεπτά. Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο ώστε να μπορέσουμε να τις πάσουμε και να τις καθαρίσουμε από κεφάλια και κελύφη. Την κατσαρόλα δεν την τραβάμε από τη φωτιά. Στο ίδιο νερό μέσα στο οποίο βράσαμε τις γαρίδες, βάζουμε το ρύζι να βράσει, προσθέτοντας το δαφνόφυλλο και τα κοτσάνια των μυρωδικών δεμένα με σπάγκο. Το μαγειρεύουμε για όση ώρα ορίζουν οι οδηγίες της συσκευασίας και, μόλις γίνει, πετάμε τα κοτσάνια των μυρωδικών, το στραγγίζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
  2. Σε μια σαλατιέρα ανακατεύουμε απαλά το ρύζι, τα ντοματίνια, τα κρεμμυδάκια, τα μυρωδικά, το λάδι, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και αλατοπίπερο. Σερβίρουμε και γαρνίρουμε κάθε μερίδα με 4 γαρίδες.
  3. Πώς θα το κάνουμε άλαδο;Απλώς παραλείπουμε το λάδι και, αν θέλουμε (για πιο ζουμερό αποτέλεσμα) προσθέτουμε λίγη μουστάρδα ή λίγα ντοματίνια πολτοποιημένα στο μούλτι.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών