ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣαλάχι με σταμναγκάθι, γαλατσίδες και αυγοτάραχοΣαλάχι με σταμναγκάθι, γαλατσίδες και αυγοτάραχο
15' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 45'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για το σαλάχι μπουρδέτο ξεκινάμε και σε μια μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο μέχρι να μαραθεί, προσθέτουμε το κόκκινο πιπέρι και τον πελτέ (αν τον βάλουμε), το σκόρδο, ανακατεύουμε 1 - 2 φορές και βάζουμε το σαλάχι.
  2. Προσθέτουμε 1 1⁄2 ποτήρι (περίπου 400 ml) νερό και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά.
  3. Όταν η σάλτσα πήξει, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το ψάρι στη σάλτσα του για 10 λεπτά, προτού το σερβίρουμε με μπόλικο φρέσκο ψωμί, για να βουτάμε στη νόστιμη σάλτσα.

Μυστικά

Σαλάχι θα βρούμε σε ψαράδικα σε μεγάλες αγορές (Αθήνας, Πειραιά κ.λπ.) και σε ενημερωμένα ψαροπωλεία. Αν δεν βρούμε, μπορούμε να φτιάξουμε το ίδιο φαγητό με ουρές πεσκανδρίτσας ή με γλαυκό.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 91.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών