ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣαλάτα με ρόκα, πορτοκάλι και καρύδιαΣαλάτα με ρόκα, πορτοκάλι και καρύδια
30' προετοιμασία
Σύνολο: 30'

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Για τις γαρίδες

Για το ντρέσινγκ λωτού

Για τη σαλάτα

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τη σαλάτα ρόκα με λωτό και γαρίδες ψημένες σε κονιάκ, ξεκινάμε και σε μια βαριά φαρδιά κατσαρόλα σοτάρουμε στο λάδι τις γαρίδες με τα σκόρδα για 10-15 δευτερόλεπτα, ανακατεύοντας.
  2. Σβήνουμε με το μπράντι, μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά να εξατμιστεί το αλκοόλ, για 20 δευτερόλεπτα ή μέχρι οι γαρίδες να αλλάξουν χρώμα.
  3. Τις αδειάζουμε σε μεγάλη πιατέλα (δεν θα ακουμπάνε μεταξύ τους και έτσι θα κρυώσουν γρήγορα) και τις αλατοπιπερώνουμε. Κρατάμε κατά μέρος τη 1 σκελίδα σκόρδου, για τη σαλάτα.

Σάλτσα

  1. Βάζουμε τον έναν λωτό σε μέτριο μπολ και τον λιώνουμε με το πιρούνι.
  2. Προσθέτουμε το λάδι, τους χυμούς, το μπράντι (αν βάλουμε), το ξύσμα και το κρεμμύδι και ανακατεύουμε ελαφρώς με ένα κουταλάκι.
  3. Αν θέλουμε, ψιλοκόβουμε το σκόρδο που αφήσαμε στην άκρη από τις γαρίδες και το προσθέτουμε στο μπολ.

Σαλάτα

  1. Ρίχνουμε τη ρόκα μαζί με αλάτι και πιπέρι, σε μια ευρύχωρη, βαθιά πιατέλα.
  2. Προσθέτουμε τις γαρίδες, το αβοκάντο και τους κομμένους λωτούς και προσθέτουμε τη σάλτσα.
  3. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε τον κόλιανδρο (αν τον χρησιμοποιήσουμε). Σερβίρουμε αμέσως.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 152.

Άρθρα και Συνταγές με Γαρίδες

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές με Φρούτα

Άρθρα και Συνταγές για Σαλάτα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών