
30'
προετοιμασία
Σύνολο: 30'
Υλικά
Μερίδες: 4-6Για τις γαρίδες
Για το ντρέσινγκ λωτού
Για τη σαλάτα
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τη σαλάτα ρόκα με λωτό και γαρίδες ψημένες σε κονιάκ, ξεκινάμε και σε μια βαριά φαρδιά κατσαρόλα σοτάρουμε στο λάδι τις γαρίδες με τα σκόρδα για 10-15 δευτερόλεπτα, ανακατεύοντας.
- Σβήνουμε με το μπράντι, μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά να εξατμιστεί το αλκοόλ, για 20 δευτερόλεπτα ή μέχρι οι γαρίδες να αλλάξουν χρώμα.
- Τις αδειάζουμε σε μεγάλη πιατέλα (δεν θα ακουμπάνε μεταξύ τους και έτσι θα κρυώσουν γρήγορα) και τις αλατοπιπερώνουμε. Κρατάμε κατά μέρος τη 1 σκελίδα σκόρδου, για τη σαλάτα.
Σάλτσα
- Βάζουμε τον έναν λωτό σε μέτριο μπολ και τον λιώνουμε με το πιρούνι.
- Προσθέτουμε το λάδι, τους χυμούς, το μπράντι (αν βάλουμε), το ξύσμα και το κρεμμύδι και ανακατεύουμε ελαφρώς με ένα κουταλάκι.
- Αν θέλουμε, ψιλοκόβουμε το σκόρδο που αφήσαμε στην άκρη από τις γαρίδες και το προσθέτουμε στο μπολ.
Σαλάτα
- Ρίχνουμε τη ρόκα μαζί με αλάτι και πιπέρι, σε μια ευρύχωρη, βαθιά πιατέλα.
- Προσθέτουμε τις γαρίδες, το αβοκάντο και τους κομμένους λωτούς και προσθέτουμε τη σάλτσα.
- Ανακατεύουμε και ρίχνουμε τον κόλιανδρο (αν τον χρησιμοποιήσουμε). Σερβίρουμε αμέσως.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 152.