ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΨαρόσουπα με κοκκινόψαρο, τρία μυρωδικά και κύμινοΨαρόσουπα με κοκκινόψαρο, τρία μυρωδικά και κύμινοΤο καλοκαίρι έχει την τιμητική της σε όλη την Ελλάδα. Γιορτάζουμε τη σαρδέλα στην Καλαμαριά, στη Νέα Μηχανιώνα, στην Καβάλα, στα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής, στη Σκάλα Καλλονής, στον Σταυρό Θεσσαλονίκης, στην Πρέβεζα, στη Στυλίδα, στα Χανιά και σε πολλά άλλα μέρη. Μαγειρεύονται και με πολλούς τρόπους: ψητές παντρεμένες, ψητές ανύπαντρες, τηγανητές, γεμιστές με μάραθο, γεμιστές με δυόσμο, τυλιχτές με αμπελόφυλλα, στον φούρνο λεμονάτες, με ντομάτα, λαδολέμονο και κάππαρη.

20' προετοιμασία
30' ψήσιμο
Σύνολο: 50'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε σαρδέλες στο φούρνο πρώτα πλένουμε πολύ καλά τις σαρδέλες, για να αφαιρεθούν τα λέπια τους.
  2. Μπορούμε μόνο να τις τρίψουμε ελαφρώς μία μία (τα λέπια τους είναι λίγα και λεπτά) χωρίς μαχαίρι.
  3. Αν δεν θέλουμε τα κεφάλια τους, μπορούμε με ένα μαχαιράκι να τα αφαιρέσουμε ένα ένα με μια στριφτή κίνηση, για να φύγει μαζί και το έντερό τους, που είναι πολύ μικρό.
  4. Τις στρώνουμε στο ταψί μας σαν στρατιωτάκια, από πάνω ρίχνουμε το λάδι και 150 ml νερό και τοποθετούμε τις φέτες ντομάτας.
  5. Επίσης, προσθέτουμε από πάνω τα υπόλοιπα υλικά.
  6. Αφού έχουμε ετοιμάσει με αυτόν τον τρόπο τις σαρδέλες, βάζουμε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου μισή ώρα.

Άρθρα και Συνταγές με Σαρδέλα

Άρθρα και Συνταγές με Ψάρι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών