Η ιστορία θέλει στα μέσα του 20ού αιώνα μηχανικοί στις πετρελαιοπηγές στην Αραβία να ανακατεύουν με τα κατσαβίδια τους τις δροσιστικές πορτοκαλάδες ενισχυμένες με βότκα που έπιναν μετά τη δουλειά. Η κλασική, δηλαδή, βότκα πορτοκάλι.
Υλικά
Διαδικασία
- Βάζουμε μερικά μεγάλα παγάκια στο σέικερ , τη βότκα, το χυμό πορτοκαλιού και λίγες σταγόνες cointreau αν θέλουμε.
- Χτυπάμε καλά και σουρώνουμε σε μεγάλο ποτήρι με παγάκια.
- Στολίζουμε τη φέτα πορτοκάλι σε οδοντογλυφίδα με ένα κερασάκι μαρασκίνο.