Η ιστορία θέλει στα μέσα του 20ού αιώνα μηχανικοί στις πετρελαιοπηγές στην Αραβία να ανακατεύουν με τα κατσαβίδια τους τις δροσιστικές πορτοκαλάδες ενισχυμένες με βότκα που έπιναν μετά τη δουλειά. Η κλασική, δηλαδή, βότκα πορτοκάλι.

Υλικά

Διαδικασία

  1. Βάζουμε μερικά μεγάλα παγάκια στο σέικερ , τη βότκα, το χυμό πορτοκαλιού και λίγες σταγόνες cointreau αν θέλουμε.
  2. Χτυπάμε καλά και σουρώνουμε σε μεγάλο ποτήρι με παγάκια.
  3. Στολίζουμε τη φέτα πορτοκάλι σε οδοντογλυφίδα με ένα κερασάκι μαρασκίνο.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών