Γιορτινό φαγητό για όλη την οικογένεια με μπόλικα μανιτάρια και γλυκό κρασί για να νοστιμίσει η σάλτσα.

30' προετοιμασία
2 ώρες και 15' μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες και 45 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρέας για 6-7 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα καρότα, το σέλινο και το σκόρδο και σοτάρουμε για άλλα 4-5 λεπτά, μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά, να αναμειχθεί. Ρίχνουμε το μπράντι, το κρασί και το ξίδι και μαγειρεύουμε για 8-10 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και να μειωθούν τα υγρά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε τα δαφνόφυλλα, το μπαχάρι, την κανέλα, τα κεδρόμηλα, αλατοπίπερο και νερό τόσο όσο να σκεπαστούν τα υλικά. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 1½ ώρα περίπου, μέχρι να γίνει το κρέας και να πιει τα περισσότερα υγρά.
  2. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά ακόμα, μέχρι να μαλακώσουν και τα μανιτάρια. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε με σάλτσα από την κατσαρόλα. Αν θέλουμε να δέσει περισσότερο η σάλτσα, αφαιρούμε σε μια πιατέλα το κρέας και τα λαχανικά, δυναμώνουμε τη φωτιά και βράζουμε τη σάλτσα μέχρι να δέσει.
  3. Στο ποτήρι μας: Η συνταγή αναζητά ένα στιβαρό κρασί με «γλυκές» τανίνες, όπως μια ξηρή Μαυροδάφνη από την Ηλεία ή την Κεφαλονιά.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών