ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣιουφιχτά με καλαμάρι, σαλάμι Λευκάδος και κάππαρηΣιουφιχτά με καλαμάρι, σαλάμι Λευκάδος και κάππαρη
10' προετοιμασία
7' μαγείρεμα
Σύνολο: 17'

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τα σφιουφιχτά με δίκταμο, λουίζα και ελαιόλαδο, ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε μια ζεστή κατσαρόλα το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο και μαύρο πιπέρι χοντροτριμμένο για περίπου 2-3 λεπτά, μέχρι να αρωματιστεί το ελαιόλαδο. Αφαιρούμε το σκόρδο και το ψιλοκόβουμε. Το αφήνουμε στην άκρη.
  2. Προσθέτουμε στο λάδι το αμύγδαλα και τα σοτάρουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν απαλά.
  3. Παράλληλα, σε μια βαθιά κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, στο οποίο έχουμε ρίξει και το δίκταμο με το χαμομήλι, βράζουμε τα ζυμαρικά για 1 λεπτό λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στις οδηγίες της συσκευασίας.
  4. Με μια τρυπητή κουτάλα βγάζουμε τα ζυμαρικά από την κατσαρόλα (χωρίς να τα σουρώσουμε), τα βάζουμε στο σκεύος με το λάδι και τα αμύγδαλα, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο, τη λουίζα, το τυρί και τον μαϊντανό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου 1 λεπτό, ανακατεύοντας.
  5. Σερβίρουμε αμέσως.

Μυστικά

Το ελαιόλαδο από την ποικιλία ελιάς Μανάκι παράγεται κυρίως στην Αργολίδα, στην Τροιζηνία, στον Πόρο κ.α. και τα χαρακτηριστικά του είναι η ήπια πικρή γεύση και η ελαφριά πικάντικη αίσθηση, καθώς και το φρουτώδες άρωμα με στοιχεία πράσινου χόρτου, μούρων, εσπεριδοειδών και φύλλων ντομάτας.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 207.

Άρθρα και Συνταγές με Αμύγδαλα

Άρθρα και Συνταγές με Ζυμαρικά

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών