10'
προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 20'
Υλικά
Μερίδες: 2Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε το σκορδόψωμο με χόρτα εποχής και ψητή σαρδέλα ξεκινάμε φτιάχνοντας το σκορδόλαδο.
- Βάζουμε τα σκόρδα, το ελαιόλαδο και τον μαϊντανό στο multi και αλέθουμε για 1-2 λεπτά. Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να το χρειαστούμε.
- Ζεματίζουμε τα χόρτα και έπειτα τα περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού.
- Ζεσταίνουμε 2 δάχτυλα ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, σε δυνατή φωτιά.
- Αλατίζουμε τις σαρδέλες και τις τηγανίζουμε από τις δύο πλευρές για 1-2 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
- Φρυγανίζουμε για 2-3 λεπτά το ψωμί και μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο, με ένα πινέλο, αλείφουμε με το σκορδόλαδο.
- Βάζουμε πάνω από κάθε φέτα ψωμιού: λίγα χόρτα, 1 κουταλιά ψιλοκομμένη ντομάτα και 2 φιλέτα σαρδέλας.
- Ραντίζουμε με ελαιόλαδο, τρίβουμε λίγο φρέσκο πιπέρι και σερβίρουμε.