ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜπρουσκέτα με μοτσαρέλα, αντσούγιες και κολοκυθανθούςΜπρουσκέτα με μοτσαρέλα, αντσούγιες και κολοκυθανθούς
10' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 20'

Υλικά

Μερίδες: 2

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το σκορδόψωμο με χόρτα εποχής και ψητή σαρδέλα ξεκινάμε φτιάχνοντας το σκορδόλαδο.
  2. Βάζουμε τα σκόρδα, το ελαιόλαδο και τον μαϊντανό στο multi και αλέθουμε για 1-2 λεπτά. Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να το χρειαστούμε.
  3. Ζεματίζουμε τα χόρτα και έπειτα τα περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού.
  4. Ζεσταίνουμε 2 δάχτυλα ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, σε δυνατή φωτιά.
  5. Αλατίζουμε τις σαρδέλες και τις τηγανίζουμε από τις δύο πλευρές για 1-2 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  6. Φρυγανίζουμε για 2-3 λεπτά το ψωμί και μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο, με ένα πινέλο, αλείφουμε με το σκορδόλαδο.
  7. Βάζουμε πάνω από κάθε φέτα ψωμιού: λίγα χόρτα, 1 κουταλιά ψιλοκομμένη ντομάτα και 2 φιλέτα σαρδέλας.
  8. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο, τρίβουμε λίγο φρέσκο πιπέρι και σερβίρουμε.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών