40' προετοιμασία
40' ψήσιμο
2' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 22'

Υλικά

Μερίδες: 10

Για τη ζύμη

Για την κρέμα

Διαδικασία

Ζύμη

  1. Αφήνουμε τα ασπράδια και το βούτυρο για 2 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο. Προσθέτουμε την αμυγδαλόσκονη και ανακατεύουμε.
  2. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το βούτυρο με έναν αυγοδάρτη ώστε να γίνει σαν κρέμα και, αν είναι ακόμα κάπως σφιχτό, βυθίζουμε το μπολ σε ζεστό νερό όσο ανακατεύουμε. Προσθέτουμε με τη σειρά τη ζάχαρη άχνη, τα ασπράδια και στο τέλος τα κοσκινισμένα υλικά και ανακατεύουμε έως ότου σχηματιστεί ένα ομοιογενές μείγμα, το οποίο θα είναι πολύ μαλακό.
  3. Σχεδιάζουμε με μολύβι 7 κύκλους διαμέτρου 20 εκ. πάνω σε δύο-τρεις λαδόκολλες. Αναποδογυρίζουμε τις λαδόκολλες, έτσι ώστε το μολύβι να μην έρθει σε επαφή με το μείγμα, αλλά οι κύκλοι να είναι ορατοί. Με μια φαρδιά και μακριά σπάτουλα (παλέτα) απλώνουμε εντός των κύκλων το μείγμα φτιάχνοντας δίσκους με πάρα πολύ λεπτό πάχος (αν δυσκολευόμαστε, φτιάχνουμε λιγότερους).
  4. Τους ψήνουμε (δύο ή και περισσότερους μαζί) σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° C για 10-12 λεπτά, έως ότου αρχίσουν να σκουραίνουν ελαφρώς περιφερειακά. Αφήνουμε να κρυώσουν.

Κρέμα

  1. Βάζουμε τις κουβερτούρες μαζί σε ένα μπολ. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με το μέλι και, λίγο πριν πάρει βράση, την αδειάζουμε πάνω από τις κουβερτούρες. Ομογενοποιούμε πολύ καλά με ένα ραβδομπλέντερ, χωρίς να το ανασηκώνουμε πολύ (εναλλακτικά, ανακατεύουμε απλώς με μια μαρίζ).
  2. Αδειάζουμε την κρέμα σε ένα επίπεδο φαρδύ σκεύος, έτσι ώστε να απλώσει, και την αφήνουμε κατά μέρος, να κρυώσει και να γίνει πιο σταθερή (σαν άλειμμα).
  3. Την απλώνουμε πάνω στους έξι δίσκους ζύμης. Τοποθετούμε τον έναν πάνω στον άλλο και τελειώνουμε με τον δίσκο που δεν έχει επάνω κρέμα. Πασπαλίζουμε με κακάο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 140.

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Σοκολάτα

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών