
10'
προετοιμασία
30' παρασκευή
4 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 4 ώρες και 40'
Υλικά
Βάρος: 900 γρ.Διαδικασία
- Για το σορμπέ βερίκοκο με δεντρολίβανο σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη και το δεντρολίβανο, σε δυνατή φωτιά, να βράσουν για 2 λεπτά (από την ώρα που ξεκινά ο βρασμός) και να γίνουν ένα ελαφρύ σιρόπι.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει και το σουρώνουμε από το δεντρολίβανο.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον πολτό του βερίκοκου με το χυμό λεμονιού και το σιρόπι.
- Αδειάζουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή και ακολουθούμε τις οδηγίες του κατασκευαστή.
Χωρίς παγωτομηχανή
- Αν δεν έχουμε παγωτομηχανή, μοιράζουμε το μείγμα σε παγοκύστες τις οποίες βάζουμε στην κατάψυξη και τις αφήνουμε έως ότου γίνουν παγάκια.
- Οταν είναι έτοιμα, τα αλέθουμε στο μπλέντερ για μερικά δευτερόλεπτα, ίσα-ίσα να θρυμματιστούν (με προσοχή να μη λιώσουν τελείως), και σερβίρουμε το σορμπέ βερίκοκο με δεντρολίβανο.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 74.