ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣεβίτσε τσιπούρας με μάνγκο, αβοκάντο και εσπεριδοειδήΣεβίτσε: η τέλεια συνταγή από τον Λευτέρη Λαζάρου
Το Φαγκρί βραχύπτερο FISH FROM GREECE ζει και αναπτύσσεται μέσα στην κρυστάλλινη Ελληνική θάλασσα, σε ιδανικές συνθήκες και είναι ένα ψάρι υψηλής ποιότητας με κρουστή σάρκα, ήπια γλυκιά γεύση και υψηλή θρεπτική αξία, καθώς είναι πλούσιο σε ω3.

1 ώρα προετοιμασία
10' βράσιμο
1 ώρα αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 10'

Υλικά

Κομμάτια: για 12 maki rolls

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε σούσι με αβοκάντο, σχοινόπρασο και φαγκρί, αρχικά ζεσταίνουμε το ξίδι με τη ζάχαρη και το αλάτι.
  2. Στη συνέχεια, πλένουμε το ρύζι και το σουρώνουμε αρκετές φορές, μέχρι το νερό να βγαίνει καθαρό.
  3. Βράζουμε το ρύζι με 330 ml νερό σε χαμηλή θερμοκρασία για 10 λεπτά σκεπασμένο.
  4. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το ξίδι ανακατεύοντας, έτσι ώστε να ξεκολλάνε οι κόκκοι ρυζιού.
  5. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς το ρύζι.
  6. Ανακατεύουμε το λεμόνι με το γουασάμπι.
  7. Έπειτα, βάζουμε τα κομμάτια φαγκρί και το σχοινόπρασο για μισή ώρα.
  8. Πετάμε τη μαρινάδα και στεγνώνουμε το φαγκρί.
  9. Στρώνουμε πάνω σε μπαμπού 1 φύλλο νόρι και με βρεγμένο χέρι απλώνουμε το ρύζι σε όλο το μήκος, αφήνοντας ένα κενό 4 εκ. από επάνω.
  10. Βάζουμε στη μέση 1/3 του ψαριού, 1/3 του αβοκάντο και 2 – 3 κλωναράκια σχοινόπρασο κατά μήκος.
  11. Γυρνάμε το μπαμπού και κλείνουμε σε ρολό.
  12. Κόβουμε σε 12 κομμάτια.
  13. Επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα υλικά.
  14. Σερβίρουμε, τα σούσι με αβοκάντο, σχοινόπρασο και φαγκρί, με σόγια σος και wassabi.

Μυστικά

Αν θέλουμε μπορούμε να στρώσουμε το ρύζι πάνω στο μπαμπού και από πάνω το φύλλο νόρι, για να κάνουμε διαφορετικά σούσι (inside out maki) και στο τέλος να τα κυλίσουμε σε καβουρντισμένο σουσάμι.

Άρθρα και Συνταγές με Αβοκάντο

Άρθρα και Συνταγές με Ρύζι

Άρθρα και Συνταγές με Ψάρι

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών