30'
προετοιμασία
3' ψήσιμο
2 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 33'
Υλικά
Μερίδες: 8Για τις γαρίδες
Για τη μαρινάδα
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τα σουβλάκια γαρίδας μαριναρισμένα σε αρωματικό γιαούρτι, σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα.
- Προσθέτουμε τις γαρίδες και ανακατεύουμε απαλά ώστε να καλυφθούν καλά.
- Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες, να αρωματιστούν.
- Προθερμαίνουμε το γκριλ και καλύπτουμε ένα ρηχό ταψί με λαδόκολλα.
- Βγάζουμε τις γαρίδες από τη μαρινάδα, τις τινάζουμε ελαφρά χωρίς να τις σκουπίσουμε από τη μαρινάδα τους και τις περνάμε ανά 2 ή 3 σε καλαμάκια για σουβλάκι.
- Απλώνουμε τα καλαμάκια στο ταψί και ψήνουμε στο ψηλότερο ράφι του φούρνου, ακριβώς κάτω από το γκριλ, για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
- Ξεφουρνίζουμε, βάζουμε τα σουβλάκια σε πιατέλα και τα πασπαλίζουμε με τα φύλλα μαϊντανού ή κόλιανδρου.
- Σερβίρουμε τα σουβλάκια γαρίδας μαριναρισμένα σε αρωματικό γιαούρτι αμέσως.