ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΓαρίδες κοκτέιλ νέας γενιάς, με «μαγιονέζα» αβοκάντοΓαρίδες κοκτέιλ νέας γενιάς, με «μαγιονέζα» αβοκάντο
30' προετοιμασία
3' ψήσιμο
2 ώρες αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 33'

Υλικά

Μερίδες: 8

Για τις γαρίδες

Για τη μαρινάδα

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τα σουβλάκια γαρίδας μαριναρισμένα σε αρωματικό γιαούρτι, σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα.
  2. Προσθέτουμε τις γαρίδες και ανακατεύουμε απαλά ώστε να καλυφθούν καλά.
  3. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες, να αρωματιστούν.
  4. Προθερμαίνουμε το γκριλ και καλύπτουμε ένα ρηχό ταψί με λαδόκολλα.
  5. Βγάζουμε τις γαρίδες από τη μαρινάδα, τις τινάζουμε ελαφρά χωρίς να τις σκουπίσουμε από τη μαρινάδα τους και τις περνάμε ανά 2 ή 3 σε καλαμάκια για σουβλάκι.
  6. Απλώνουμε τα καλαμάκια στο ταψί και ψήνουμε στο ψηλότερο ράφι του φούρνου, ακριβώς κάτω από το γκριλ, για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
  7. Ξεφουρνίζουμε, βάζουμε τα σουβλάκια σε πιατέλα και τα πασπαλίζουμε με τα φύλλα μαϊντανού ή κόλιανδρου.
  8. Σερβίρουμε τα σουβλάκια γαρίδας μαριναρισμένα σε αρωματικό γιαούρτι αμέσως.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών