ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣουβλάκια κοτόπουλου με πορτοκάλι, μέλι και πάπρικαΣουβλάκια κοτόπουλου με πορτοκάλι, μέλι και πάπρικα
15' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'

Υλικά

Τεμάχια: 4

Διαδικασία

  1. Για τα σουβλάκια κοτόπουλου με ντοματίνια και πετιμέζι, προθερμαίνουμε το γκριλ σε υψηλή θερμοκρασία.
  2. Σε ένα βαθύ μπόλ ανακατεύουμε το λάδι, το ξίδι, το πετιμέζι, τους σπόρους μουστάρδας, το σκόρδο και αλατοπίπερο.
  3. Βάζουμε στο μπολ τους κύβους του κοτόπουλου και ανακατεύουμε καλά ώστε να βραχούν από όλες τις μεριές.
  4. Στη συνέχεια, τους περνάμε εναλλάξ με τα ντοματίνια σε καλαμάκια μπαμπού.
  5. Ακουμπάμε τα σουβλάκια στη σχάρα του φούρνου που έχουμε λαδώσει ελαφρώς και τα βάζουμε στην πιο υψηλή σκάλα μέσα στο φούρνο.
  6. Σε χαμηλότερη θέση βάζουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λίγο νερό ώστε να στάζουν εκεί τα υγρά από το ψήσιμο και να μην «καπνίσει» ο φούρνος.
  7. Ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά, αν έχουμε βάλει στήθος, ή για 15 λεπτά, αν έχουμε πάρει μπούτι, γυρίζοντας τα ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές και αλείφοντάς τα πότε-πότε με ένα πινέλο με τη μαρινάδα.
  1. Τα σερβίρουμε ζεστά.
  2. Συνοδεύουμε με σαλάτα με γλιστρίδα και λαδόξιδο και παξιμάδι ή ψωμί της αρεσκείας μας.
  3. Για ακόμα πιο χορταστικό αποτέλεσμα, φτιάχνουμε ένα απλό πιλάφι ή μια τηγανιά πατάτες.

Άρθρα και Συνταγές με Κοτόπουλο

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών