Ο Ανδρέας Λαγός φτιάχνει εύκολα και λαχταριστά κοτοσουβλάκια.

15' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 30 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνουμε το γκριλ σε υψηλή θερμοκρασία.
  2. Σε ένα βαθύ μπόλ ανακατεύουμε το λάδι, το ξίδι, το πετιμέζι, τους σπόρους μουστάρδας, το σκόρδο και αλατοπίπερο.
  3. Βάζουμε στο μπολ τους κύβους του κοτόπουλου και ανακατεύουμε καλά ώστε να βραχούν από όλες τις μεριές.
  4. Στη συνέχεια, τους περνάμε εναλλάξ με τα ντοματίνια σε καλαμάκια μπαμπού.
  5. Ακουμπάμε τα σουβλάκια στη σχάρα του φούρνου που έχουμε λαδώσει ελαφρώς και τα βάζουμε στην πιο υψηλή σκάλα μέσα στο φούρνο.
  6. Σε χαμηλότερη θέση βάζουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λίγο νερό ώστε να στάζουν εκεί τα υγρά από το ψήσιμο και να μην «καπνίσει» ο φούρνος.
  7. Ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά, αν έχουμε βάλει στήθος, ή για 15 λεπτά, αν έχουμε πάρει μπούτι, γυρίζοντας τα ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές και αλείφοντάς τα πότε-πότε με ένα πινέλο με τη μαρινάδα.
  8. Ελέγχουμε αν έγιναν, κόβοντας ένα κομμάτι – πρέπει στο εσωτερικό του να μην έχει ίχνος αίματος ή έστω κάποιο ροζέ σημείο.
  9. Τα σερβίρουμε ζεστά.
  10. Συνοδεύουμε με: Σαλάτα με γλιστρίδα και λαδόξιδο και παξιμάδι ή ψωμί της αρεσκείας μας.
  11. Για ακόμα πιο χορταστικό αποτέλεσμα, φτιάχνουμε ένα απλό πιλάφι ή μια τηγανιά πατάτες.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών