30'
προετοιμασία
15' μαγείρεμα
30'
αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 15'
Υλικά
Τεμάχια: 4Για τη σάλτσα
Διαδικασία
- Ξεφλουδίζουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε στη μέση κατά μήκος.
- Στη συνέχεια, αυτά τα δύο κομμάτια τα κόβουμε σε μεγάλους κύβους
- Βάζουμε τις μελιτζάνες σε αλατισμένο νερό για 30 λεπτά και τις καπακώνουμε με ένα πιάτο ώστε να μην ανεβαίνουν στην επιφάνεια.
- Σουρώνουμε τις μελιτζάνες, τις στύβουμε με τις παλάμες μας και τος σκουπίζουμε με μια πετσέτα.
- Αλατοπιπερώνουμε όλα τα κομμένα λαχανικά.
- Σε κάθε σούβλα ή σουβλάκι περνάμε 1 κομμάτι μελιτζάνα, 1 κομμάτι κρεμμύδι, ξανά μελιτζάνα, 1 κομμάτι ντομάτας, μελιτζάνα, 1 σκελίδα σκόρδου, ξανά μελιτζάνα, 1 κομμάτι πιπεριάς, και επαναλαμβάνουμε έως ότου γεμίσει η σούβλα ή το σουβλάκι.
- Συνεχίζουμε κατά τον ίδιο τρόπο με τα υπόλοιπα σουβλάκια.
- Με ένα πινέλο λαδώνουμε καλά τα λαχανικά και τα ψήνουμε σε ηλεκτρική ψησταριά ή στα κάρβουνα ή στο γκριλ και από τις δύο πλευρές για περίπου 15 λεπτά (συνολικά), μέχρι να γίνουν.
Σάλτσα
- Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε την ντομάτα, το κρεμμύδι, το ελαιόλαδο και αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας ποτέ-πότε, για περίπου 10 - 15 λεπτά ή μέχρι να μελώσει η σάλτσα.
- Προσθέτουμε το μυρωδικό, ελέγχουμε το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε τα σουβλάκια ζεστά και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα ή τη βάζουμε χωριστά σε μπολ.
- Συνοδεύουμε με φρέσκο ψωμί και φέτα.
Μυστικά
Τα σουβλάκια αυτά είναι ιδανικά συνοδευτικό για όλα τα ψητά κρεατικά.