Είναι ιδανικά για χορτοφάγους, όμως θα τα απολαύσουν εξίσου και οι λάτρεις του κρέατος ως γαρνιτούρα στο ψητό τους. Δείτε τα σαν… μπριάμ στη σχάρα!

30' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 45 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τη σάλτσα

Διαδικασία

  1. Ξεφλουδίζουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε στη μέση κατά μήκος. Στη συνέχεια, αυτά τα δύο κομμάτια τα κόβουμε σε μεγάλους κύβους. Βάζουμε τις μελιτζάνες σε αλατισμένο νερό για 30 λεπτά και τις καπακώνουμε με ένα πιάτο ώστε να μην ανεβαίνουν στην επιφάνεια. Σουρώνουμε τις μελιτζάνες, τις στύβουμε με τις παλάμες μας και τος σκουπίζουμε με μια πετσέτα. Αλατοπιπερώνουμε όλα τα κομμένα λαχανικά. Σε κάθε σούβλα ή σουβλάκι περνάμε 1 κομμάτι μελιτζάνα, 1 κομμάτι κρεμμύδι, ξανά μελιτζάνα, 1 κομμάτι ντομάτας, μελιτζάνα, 1 σκελίδα σκόρδου, ξανά μελιτζάνα, 1 κομμάτι πιπεριάς, και επαναλαμβάνουμε έως ότου γεμίσει η σούβλα ή το σουβλάκι. Συνεχίζουμε κατά τον ίδιο τρόπο με τα υπόλοιπα σουβλάκια. Με ένα πινέλο λαδώνουμε καλά τα λαχανικά και τα ψήνουμε σε ηλεκτρική ψησταριά ή στα κάρβουνα ή στο γκριλ και από τις δύο πλευρές για περίπου 15 λεπτά (συνολικά), μέχρι να γίνουν.
  2. Σάλτσα: Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε την ντομάτα, το κρεμμύδι, το ελαιόλαδο και αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας ποτέ-πότε, για περίπου 10 - 15 λεπτά ή μέχρι να μελώσει η σάλτσα. Προσθέτουμε το μυρωδικό, ελέγχουμε το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε τα σουβλάκια ζεστά και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα ή τη βάζουμε χωριστά σε μπολ. Συνοδεύουμε με φρέσκο ψωμί και φέτα. Τα σουβλάκια αυτά είναι ιδανικά συνοδευτικό για όλα τα ψητά κρεατικά.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών