40'
προετοιμασία
30' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 10'
Υλικά
Μερίδες: 6Για την κρέμα
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε τις σουβλίτσες, πρώτα προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
- Σε ένα μπολ ζυμώνουμε τον κιμά με το λάδι, το δυόσμο, το λεμόνι ή το ούζο, την πάπρικα, το μαϊντανό, το αυγό, το κρεμμύδι, τον πάγο, το ψωμί, αλάτι και πιπέρι, και τα ζυμώνουμε πολύ καλά βρέχοντας τα χέρια μας κάθε τόσο.
- Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 15 λεπτά.
- Σκορπίζουμε το ρύζι σε ένα ευρύχωρο πυρέξ και προσθέτουμε 1 φλιτζάνι ζεστό νερό.
- Ψήνουμε για 5 λεπτά.
- Πλάθουμε τον κιμά σε σχήμα σουβλίτσας (σαν μεγάλα σουτζουκάκια).
- Τα αλευρώνουμε, τα τινάζουμε να φύγει το περιττό και τα αραδιάζουμε στο ταψί (το τραβάμε λίγο από το φούρνο) πάνω στο ρύζι.
- Βάζουμε 1 κουτ. σούπας βούτυρο στο τηγάνι να κάψει και περιχύνουμε τις σουβλίτσες.
- Ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά.
- Χτυπάμε όλα τα υλικά της κρέμας καλά.
- Τραβάμε το ταψί, περιχύνουμε το φαγητό και ψήνουμε άλλα 10 - 15 λεπτά μέχρι να πήξει η κρέμα κάπως και να ροδίσει το φαγητό.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 90.