Γαρνίρουμε με φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα ή κυβάκια φέτας.
10'
προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 25'
Διαδικασία
- Βράζουμε τα σπαγκέτι σε άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Τα σουρώνουμε φροντίζοντας να κρατήσουμε 1 φλιτζάνι από το νερό μέσα στο οποίο έβρασαν.
- Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κολοκυθάκια μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
- Προσθέτουμε το σκόρδο, σοτάρουμε για 30 δευτερόλεπτα και αμέσως προσθέτουμε τα ζυμαρικά, το ξύσμα λεμονιού, αλάτι και όσο από το νερό που κρατήσαμε χρειάζεται ώστε να γίνει ζουμερή η μακαρονάδα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, πασπαλίζουμε με το δυόσμο, ανακατεύουμε και μοιράζουμε στα πιάτα.
- Γαρνίρουμε με το τυρί της αρεσκείας μας, πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.