10'
προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 25'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε μακαρονάδα με κολοκυθάκια και δυόσμο, ξεκινάμε βράζουμε τα σπαγγέτι σε άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Στη συνέχεια, τα σουρώνουμε φροντίζοντας να κρατήσουμε 1 φλιτζάνι από το νερό μέσα στο οποίο έβρασαν.
- Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι, σε μέτρια φωτιά, και σοτάρουμε τα κολοκυθάκια μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
- Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 30 δευτερόλεπτα.
- Αμέσως, προσθέτουμε τα ζυμαρικά, το ξύσμα λεμονιού, αλάτι και όσο από το νερό που κρατήσαμε χρειάζεται ώστε να γίνει ζουμερή η μακαρονάδα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, πασπαλίζουμε με το δυόσμο, ανακατεύουμε και μοιράζουμε στα πιάτα.
- Γαρνίρουμε με το τυρί της αρεσκείας μας, πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε την μακαρονάδα.