ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣπαγγέτι με πέστο κάστανου και σπανάκιΣπαγγέτι με πέστο κάστανου και σπανάκι
10' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 25'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε μακαρονάδα με κολοκυθάκια και δυόσμο, ξεκινάμε βράζουμε τα σπαγγέτι σε άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Στη συνέχεια, τα σουρώνουμε φροντίζοντας να κρατήσουμε 1 φλιτζάνι από το νερό μέσα στο οποίο έβρασαν.
  3. Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι, σε μέτρια φωτιά, και σοτάρουμε τα κολοκυθάκια μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
  4. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 30 δευτερόλεπτα.
  5. Αμέσως, προσθέτουμε τα ζυμαρικά, το ξύσμα λεμονιού, αλάτι και όσο από το νερό που κρατήσαμε χρειάζεται ώστε να γίνει ζουμερή η μακαρονάδα.
  6. Αποσύρουμε από τη φωτιά, πασπαλίζουμε με το δυόσμο, ανακατεύουμε και μοιράζουμε στα πιάτα.
  7. Γαρνίρουμε με το τυρί της αρεσκείας μας, πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε την μακαρονάδα.

Άρθρα και Συνταγές με Ζυμαρικά

Άρθρα και Συνταγές με Κολοκυθάκια

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών