ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠολίτικο πλιγούρι με κάστανα, κουκουνάρια και σταφίδεςΠολίτικο πλιγούρι με κάστανα, κουκουνάρια και σταφίδες
20' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για το πέστο

Για τα σπαγγέτι

Διαδικασία

Πέστο

  1. Για να φτιάξουμε σπαγγέτι με πέστο κάστανου και σπανάκι, βάζουμε, σε ευρύχωρο πολυκόφτη, όλα τα υλικά και χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν και να φτιάξουμε ένα πυκνό πέστο.
  2. Αφήνουμε στην άκρη.

Σπαγγέτι

  1. Βράζουμε τα σπαγγέτι σε άφθονο αλατισμένο νερό, ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Παράλληλα, σε μεγάλο τηγάνι τηγανίζουμε το μπέικον σε δυνατή φωτιά χωρίς λιπαρή ουσία, μέχρι να ροδίσει ωραία.
  3. Βγάζουμε το μπέικον σε χαρτί κουζίνας.
  4. Στο ίδιο τηγάνι, χωρίς να το σκουπίσουμε, ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε το σκόρδο για λίγα δευτερόλεπτα.
  5. Ρίχνουμε το σπανάκι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να πέσει ο όγκος του και να λαδωθεί.
  6. Με μια πιρούνα μεταφέρουμε απευθείας τα μακαρόνια από την κατσαρόλα που βράζουν στο τηγάνι με το σπανάκι και ανακατεύουμε απαλά.
  7. Ρίχνουμε πάλι το μπέικον, το θυμάρι, το πέστο, αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  8. Σερβίρουμε, το σπαγγέτι με πέστο κάστανου και σπανάκι, με τις φλούδες τυριού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 164.

Άρθρα και Συνταγές με Ζυμαρικά

Άρθρα και Συνταγές με Κάστανα

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών