20' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 35 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Για το πέστο

Για τα σπαγγέτι

Διαδικασία

Πέστο

  1. Σε ευρύχωρο πολυκόφτη βάζουμε όλα τα υλικά και χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν και να φτιάξουμε ένα πυκνό πεστο.
  2. Αφήνουμε στην άκρη.

Σπαγγέτι

  1. Βράζουμε τα σπαγγέτι σε άφθονο αλατισμένο νερό, ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Παράλληλα, σε μεγάλο τηγάνι τηγανίζουμε το μπέικον σε δυνατή φωτιά χωρίς λιπαρή ουσία, μέχρι να ροδίσει ωραία.
  3. Βγάζουμε το μπέικον σε χαρτί κουζίνας.
  4. Στο ίδιο τηγάνι, χωρίς να το σκουπίσουμε, ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε το σκόρδο για λίγα δευτερόλεπτα.
  5. Ρίχνουμε το σπανάκι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να πέσει ο όγκος του και να λαδωθεί.
  6. Με μια πιρούνα μεταφέρουμε απευθείας τα μακαρόνια από την κατσαρόλα που βράζουν στο τηγάνι με το σπανάκι και ανακατεύουμε απαλά.
  7. Ρίχνουμε πάλι το μπέικον, το θυμάρι, το πέστο, αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  8. Σερβίρουμε, το σπαγγέτι με πέστο κάστανου και σπανάκι, με τις φλούδες τυριού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Συνταγές με Κάστανα

Συνταγές με Μακαρόνια

Συνταγές με Τυρί

Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών