30'
προετοιμασία
1 ώρα και 30' μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες
Υλικά
Μερίδες: 4-6Διαδικασία
- Για μαγειρίτσα από την Κέρκυρα (ή αλλιώς τσιλίχουρδα αρνίσια), ξεκινάμε πλένοντας καλά τα έντερα, γυρνώντας τα μέσα έξω, με άφθονο νερό ζεστό και ξίδι. Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά και το στομάχι.
- Ζεματίζουμε σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό τα έντερα, το στομάχι και το πνευμόνι για περίπου 10 λεπτά.
- Τα κρυώνουμε σε ένα μπολ με παγωμένο νερό, τα στεγνώνουμε καλά και τα ψιλοκόβουμε.
- Ψιλοκόβουμε και το συκώτι και τα τσιγαρίζουμε όλα σε λίγο ελαιόλαδο, μαζί και τα χοντροκομμένα κοτσάνια από τα μυρωδικά και τα σκόρδα.
- Προσθέτουμε περίπου 800 ml με 1 λίτρο νερό και τα μαγειρεύουμε για 1 ώρα και 30 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
- Βγάζουμε το καπάκι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για λίγο ακόμα, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και τον χυμό λεμονιού.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 205.