ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΗ καρμπονάρα περφέτα του ΜόλτοΚαρμπονάρα: το πιάτο-σύμβολο της Ρώμης στην καλύτερη ίσως εκδοχή του
5' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 15'

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε σπαγγέτι alla gricia, αρχικά ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το γκουαντσιάλε.
  2. Δεν χρειάζεται να προσθέσουμε λάδι, το γκουαντσιάλε θα τηγανιστεί στο δικό του λίπος, το οποίο σταδιακά θα γίνει διάφανο. Είναι έτοιμο μόλις ξεροψηθεί. Προσοχή, όμως, να μην παρασκληρύνει. Σβήνουμε τη φωτιά.
  3. Παράλληλα, βράζουμε τα σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει για 2-3 λεπτά λιγότερο από ό,τι αναγράφεται στη συσκευασία τους, ώστε να «κρατάνε» αρκετά στο δόντι, να είναι δηλαδή αρκετά al dente.
  4. Τα παίρνουμε με μια τσιμπίδα και τα μεταφέρουμε κατευθείαν στο τηγάνι με το γκουαντσιάλε.
  5. Προσθέτουμε το τυρί, πιπέρι φρεσκοτριμμένο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε τα σπαγγέτι alla gricia.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 207.

Άρθρα και Συνταγές με Αλλαντικά

Άρθρα και Συνταγές με Ζυμαρικά

Άρθρα και Συνταγές με Κρέας

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών