Αντζούγιες, μπούκοβο, σκόρδο και κρουτόν μπλέκονται σε μια υπέροχη σπαγκετάδα.

5' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 20 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τα κρουτόν

Για τη σάλτσα

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνουμε το γκριλ του φούρνου σε υψηλή θερμοκρασία.
  2. Κόβουμε το ψωμί με το χέρι σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε ώστε να λαδωθούν καλά. Τα στρώνουμε σε ένα ταψάκι και τα ψήνουμε στο γκριλ μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Οταν είναι έτοιμα, τα βγάζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
  3. Εν τω μεταξύ, σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα σπαγγέτι, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία, και τα στραγγίζουμε κρατώντας στην άκρη 1/2 φλιτζ. τσαγιού από το νερό όπου έβρασαν.
  4. Στην ίδια κατσαρόλα ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, ρίχνουμε τις αντζούγιες, το σκόρδο, το μπούκοβο και τα σοτάρουμε για περίπου 2 - 3 λεπτά. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και το νερό που κρατήσαμε, πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε από πάνω τα ψημένα κρουτόν, σείουμε το τηγάνι και σερβίρουμε.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών