10'
προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 20'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τα σπαγγέτι ολικής άλεσης με σαρδέλες του κουτιού και πικάντικη σάλτσα βράζουμε τα σπαγκέτι σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα στραγγίζουμε.
- Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, ψιλοκομμένο.
- Προσθέτουμε το σκόρδο και το μπούκοβο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1 - 2 λεπτά.
- Ρίχνουμε τα ντοματάκια, τη ρίγανη, αλατοπίπερο και βράζουμε για 10 λεπτά, μέχρι να «δέσει» η σάλτσα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Κόβουμε σε μέτρια κομμάτια τις σαρδέλες και τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα.
- Προσθέτουμε την κάππαρη, τα σπαγγέτι, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 109.