Προδημοσίευση από τον Γαστρονόμο Ιουνίου που κυκλοφορεί στις 13/6 με την Καθημερινή της Κυριακής. Μια απλούστατη, καυτερή και μυρωδάτη μακαρονάδα με καταγωγή από το Κάπρι που θα ετοιμάζουμε ξανά και ξανά. Περισσότερες συνταγές θα βρείτε στο μεγάλο αφιέρωμά μας «Ο γύρος της Ιταλίας σε 10 μακαρονάδες».

Υλικά

Διαδικασία

  1. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο και τις καυτερές πιπερίτσες για 1 λεπτό, ανακατεύοντας.
  2. Ρίχνουμε τις ντομάτες, τη ρίγανη, τη μισή ποσότητα βασιλικού και αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  3. Παράλληλα, σε άφθονο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  4. Τα βγάζουμε με πιρούνα και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα μαζί με το λίγο νερό που θα μεταφέρουν.
  5. Ανακατεύουμε καλά να αναμειχθούν και τραβάμε από τη φωτιά.
  6. Σκορπίζουμε τον μαϊντανό και τον υπόλοιπο βασιλικό και σερβίρουμε.
  7. Αν θέλουμε, σε κάθε πιάτο ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τριμμένο τυρί grana padano και μερικές σταγόνες εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών