ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σπαγγέτι αματριτσιάνα
15' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 25 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά 2 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία τους και τα στραγγίζουμε.
  2. Παράλληλα, σοτάρουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.
  3. Προσθέτουμε το κρασί και βράζουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τις σαρδέλες, τα μακαρόνια και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά ακόμα. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τα κουκουνάρια και ανακατεύουμε.
  4. Πασπαλίζουμε με τον άνηθο και σερβίρουμε. Συνοδεύουμε με καροτοσαλάτα με μπόλικο άνηθο.

Στο ποτήρι μας μια Σαντορίνη δεξαμενής.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών