15' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και το μισό σκόρδο για 1 λεπτό, μέχρι να αρωματιστεί το λάδι.
  2. Ρίχνουμε τους κύβους ψωμιού, σοτάρουμε για 1 λεπτό ανακατεύοντας και αποσύρουμε.
  3. Αδειάζουμε τους κύβους σε ταψάκι και τους ψήνουμε για 10 λεπτά σε φούρνο προθερμασμένο στους 170°C.
  4. Ξεφουρνίζουμε, αλατοπιπερώνουμε, τους στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και αφήνουμε στην άκρη.
  5. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  6. Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε τα κολοκυθάκια στο υπόλοιπο ελαιόλαδο με το υπόλοιπο σκόρδο, σε δυνατή φωτιά, για 1 λεπτό.
  7. Αποσύρουμε, προσθέτουμε τον αρακά και ανακατεύουμε.
  8. Όταν είναι έτοιμα τα ζυμαρικά, τα παίρνουμε με πιρούνα από την κατσαρόλα τους και τα ρίχνουμε στο σκεύος με τα κολοκυθάκια.
  9. Ανακατεύουμε καλά, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, τον δυόσμο, τον χυμό και το ξύσμα και ανακατεύουμε.
  10. Μοιράζουμε σε πιάτα, σκορπίζουμε τα κρουτόν και πασπαλίζουμε με το τυρί.

Άρθρα και Συνταγές με Αρακάς

Άρθρα και Συνταγές με Ζυμαρικά

Άρθρα και Συνταγές με Κολοκυθάκια

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών