20'
προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'
Διαδικασία
- Σε ένα μπολ βάζουμε το καλαμποκάλευρο και 1/4 κουτ. γλυκού αλάτι και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το μισό νερό και αφήνουμε να σταθεί το μείγμα για 10 λεπτά.
- Ρίχνουμε το υπόλοιπο νερό και το λάδι και αναμειγνύουμε για να φτιάξουμε μια μαλακή, εύπλαστη ζύμη.
- Χωρίζουμε τη ζύμη για τις τορτίγιες σε 10 ίσα κομμάτια και τα ανοίγουμε σε λεπτούς δίσκους με διάμετρο περίπου 20 εκ. τον καθένα και πάχος περίπου 1-2 χλστ. Χρησιμοποιούμε πλάστη για να λεπτύνει και να ανοίξει το κάθε κομμάτι ζύμης.
- Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο, στεγνό, αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
- Βάζουμε μία-μία τις τορτίγιες στο τηγάνι και ψήνουμε για 1 λεπτό από κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.
- Γεμίζουμε τις τορτίγιες με διάφορα υλικά για να κάνουμε τάκος ή σερβίρουμε με φαχίτας και γουακαμόλε.
- Μπορούμε να τις κάνουμε και τσιπς ως εξής, αφήνουμε τις τορτίγιες λίγο να κρυώσουν – μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και έτοιμες τορτίγιες καλαμποκιού.
- Kόβουμε τις τορτίγιες σε τρίγωνα κομμάτια.
- Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι, προσθέτουμε 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τα τριγωνικά κομμάτια, σε παρτίδες, για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.
- Σερβίρουμε με κάποια σάλτσα ή γουακαμόλε.