Παραδοσιακά έψηναν τις τορτίγιες σε ειδικά σκεύη, τα κομάλ, έτσι ώστε οι άκρες τους να γίνουν ξεροψημένες και κριτσανιστές. Αντί για κομάλ, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή μια βαριά πλάκα ψησίματος.

20' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'

Υλικά

Κομμάτια: 10

Διαδικασία

  1. Σε ένα μπολ βάζουμε το καλαμποκάλευρο και 1/4 κουτ. γλυκού αλάτι και ανακατεύουμε.
  2. Προσθέτουμε το μισό νερό και αφήνουμε να σταθεί το μείγμα για 10 λεπτά.
  3. Ρίχνουμε το υπόλοιπο νερό και το λάδι και αναμειγνύουμε για να φτιάξουμε μια μαλακή, εύπλαστη ζύμη.
  4. Χωρίζουμε τη ζύμη για τις τορτίγιες σε 10 ίσα κομμάτια και τα ανοίγουμε σε λεπτούς δίσκους με διάμετρο περίπου 20 εκ. τον καθένα και πάχος περίπου 1-2 χλστ. Χρησιμοποιούμε πλάστη για να λεπτύνει και να ανοίξει το κάθε κομμάτι ζύμης.
  5. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο, στεγνό, αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
  6. Βάζουμε μία-μία τις τορτίγιες στο τηγάνι και ψήνουμε για 1 λεπτό από κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.
  7. Γεμίζουμε τις τορτίγιες με διάφορα υλικά για να κάνουμε τάκος ή σερβίρουμε με φαχίτας και γουακαμόλε.
  8. Μπορούμε να τις κάνουμε και τσιπς ως εξής, αφήνουμε τις τορτίγιες λίγο να κρυώσουν – μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και έτοιμες τορτίγιες καλαμποκιού.
  9. Kόβουμε τις τορτίγιες σε τρίγωνα κομμάτια.
  10. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι, προσθέτουμε 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τα τριγωνικά κομμάτια, σε παρτίδες, για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.
  11. Σερβίρουμε με κάποια σάλτσα ή γουακαμόλε.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών