Τα κάνουμε όσο πικάντικα θέλουμε, αυξομειώνοντας την ποσότητα του τσίλι, και τα δροσίζουμε με στραγγιστό γιαούρτι. Το κασέρι Ξάνθης είναι μια πεντανόστιμη προσθήκη του σεφ.

15' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 25 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Για το γουακαμόλε

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρέας για περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να γίνει και να ροδίσει. Πασπαλίζουμε το κρέας με αλατοπίπερο, το κύμινο, την καυτερή πάπρικα και το ξύσμα λεμονιού, το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και το αφήνουμε σε ένα σκεύος.
  2. Στο ίδιο λάδι ρίχνουμε το σκόρδο, τις πολύχρωμες πιπεριές, τις πιπεριές τσίλι και το κρεμμύδι, μετριάζουμε τη φωτιά και σοτάρουμε για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς, ανακατεύοντας. Αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Γουακαμόλε

  1. Λιώνουμε τα αβοκάντο με το πιρούνι σε ένα μπολ. Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε.

Σερβίρισμα

  1. Ζεσταίνουμε καλά ένα σχαροτήγανο ή προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C, στη λειτουργία του αέρα. Βάζουμε τις τορτίγιες στη σχάρα και τις ψήνουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να ζεσταθούν.
  2. Σε κάθε τορτίγια μοιράζουμε το κρέας, το μείγμα πιπεριάς, το τυρί, από 2 κουτ. σούπας γιαούρτι και γουακαμόλε και τυλίγουμε.

Παγωμένες Μαργαρίτες ή μπίρα!

Συνταγές με Πιπεριές

Συνταγές με Χοιρινό

Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Συνταγές για Σνακ

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών