Τα κάνουμε όσο πικάντικα θέλουμε, αυξομειώνοντας την ποσότητα του τσίλι, και τα δροσίζουμε με στραγγιστό γιαούρτι. Το κασέρι Ξάνθης είναι μια πεντανόστιμη προσθήκη του σεφ. Μαζί με μια πράσινη σαλάτα είναι ένα πλήρες γεύμα που λίγοι θα του αντισταθούν.

15' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 25'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για το γουακαμόλε

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρέας για περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να γίνει και να ροδίσει. Πασπαλίζουμε το κρέας με αλατοπίπερο, το κύμινο, την καυτερή πάπρικα και το ξύσμα λεμονιού, το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και το αφήνουμε σε ένα σκεύος.
  2. Στο ίδιο λάδι ρίχνουμε το σκόρδο, τις πολύχρωμες πιπεριές, τις πιπεριές τσίλι και το κρεμμύδι, μετριάζουμε τη φωτιά και σοτάρουμε για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς, ανακατεύοντας. Αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Γουακαμόλε

  1. Λιώνουμε τα αβοκάντο με το πιρούνι σε ένα μπολ. Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε.

Σερβίρισμα

  1. Ζεσταίνουμε καλά ένα σχαροτήγανο ή προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C, στη λειτουργία του αέρα. Βάζουμε τις τορτίγιες στη σχάρα και τις ψήνουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να ζεσταθούν.
  2. Σε κάθε τορτίγια μοιράζουμε το κρέας, το μείγμα πιπεριάς, το τυρί, από 2 κουτ. σούπας γιαούρτι και γουακαμόλε και τυλίγουμε.

Παγωμένες Μαργαρίτες ή μπίρα!

Περισσότερα VIDEOS

Άρθρα και Συνταγές με Πιπεριές

Άρθρα και Συνταγές με Χοιρινό

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών