Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και συνοδεύουμε με μία κουταλιά μουστάρδα ανά μερίδα.

5' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 25 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνουμε το γκριλ του φούρνου στην πιο υψηλή θερμοκρασία. Σε ένα μεγάλο ταψί βάζουμε τις μπριζόλες και δίπλα τα ντοματίνια.
  2. Περιχύνουμε το κρέας και τα ντοματίνια με το ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και το χοντρό θαλασσινό αλάτι. Βάζουμε το ταψί στο μεσαίο ράφι του φούρνου και ψήνουμε για 20-22 λεπτά, γυρίζοντας το κρέας μία φορά στο μέσον του ψησίματος. Ελέγχουμε κόβοντας μία μπριζόλα κοντά στο κόκαλο -αν τις θέλουμε πιο καλά ψημένες συνεχίζουμε το ψήσιμο μετριάζοντας τη φωτιά.
  3. Βάζουμε τις μπριζόλες σε ξύλο κοπής και κόβουμε γύρω από το κόκαλο.Μοιράζουμε το κρέας στα πιάτα, πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και συνοδεύουμε με τα ντοματίνια και μία κουταλιά μουστάρδα ανά μερίδα.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών