ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜοσχάρι κοκκινιστό µε µακαρούνεςΜοσχάρι κοκκινιστό µε µακαρούνες
20' προετοιμασία
1 ώρα και 45' μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες και 5'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τα μελωμένα καρότα

Διαδικασία

  1. Για τη μοσχαρίσια σπάλα λεμονάτη με κονιάκ, μπαχαρικά και μελωμένα καρότα, σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα, με βαρύ πυθμένα, ζεσταίνουμε το μισό λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.
  2. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το υπόλοιπο λάδι και, όταν κάψει, σοτάρουμε τα κομμάτια του κρέατος, αλατοπιπερωμένα, για 6 - 7 λεπτά, ανακατεύοντας προσεκτικά, μέχρι να ροδίσουν καλά από όλες τις μεριές.
  3. Προσθέτουμε τα σοταρισμένα κρεμμύδια, τη δάφνη, τα μπαχάρια και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε για 1 λεπτό, μέχρι να σκορπίσουν το άρωμά τους.
  4. Σβήνουμε με το κονιάκ και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το ζωμό ή το νερό, φροντίζοντας το υγρό να καλύπτει το κρέας κατά τα 2/3. αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ακόμα νερό.
  5. Προσθέτουμε την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι και, όταν το υγρό κοχλάσει, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 1 ώρα και 20 λεπτά, μέχρι το κρέας να μαλακώσει αλλά να μείνει ζουμερό.

Καρότα

  1. Για τα καρότα, σε μια μέτρια κατσαρόλα κατά προτίμηση με βαρύ πάτο, βάζουμε τα καρότα, το λάδι, το μέλι, το κύμινο (ή τον κόλιανδρο), αλάτι, πιπέρι και 1 φλιτζάνι νερό. τα ζεσταίνουμε σε πολύ δυνατή φωτιά, με σκεπασμένη κατσαρόλα.
  2. Όταν πάρουν μια βράση, μετριάζουμε τη φωτιά, ξεσκεπάζουμε και σιγομαγειρεύουμε για 6 - 7 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και τα καρότα να μαλακώσουν, αλλά να είναι ελαφρώς αλντέντε. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα των καρότων για 2 - 3 λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς
  3. Αποσύρουμε, μόλις το κρέας είναι έτοιμο, προσθέτουμε τα καρότα, ανακατεύουμε προσεκτικά και σερβίρουμε αμέσως. συνοδεύουμε με απλό πιλάφι ή με πατάτες τηγανητές ή με πουρέ πατάτας αρωματισμένο με κύμινο ή κόλιανδρο.

Ενα χαρμάνι με βάση το Cabernet Sauvignon.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 66.

Άρθρα και Συνταγές με Κονιάκ

Άρθρα και Συνταγές με Κρέας

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχάρι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών