Σε όλη την Ελλάδα μαγειρεύουν τα φασολάκια λαδερά αλλά στη Μάνη έχουν τα μυστικά τους όπως μας εξηγεί ο Χριστόφορος Πέσκιας: «Είναι στην ουσία ένα κονφί (σ.σ.: υλικά σιγοψημένα σε μεγάλη ποσότητα λιπαρής ουσίας, τεχνική γνωστή, μεταξύ άλλων, και στην ελληνική κουζίνα. Π.χ. ένα ελληνικό κονφί είναι το μανιάτικο σύγλινο), και αυτό είναι που τα γλυκαίνει, τα μελώνει και τα νοστιμεύει. Καλό είναι να τα σουρώσουμε προτού τα σερβίρουμε και να προσθέσουμε από πάνω ελάχιστο ωμό λάδι. Μην κάνετε όμως την κουταμάρα που έκανα κι εγώ παλιά και τα μαγείρευα χωρίς μπόλικο λάδι».
