20'
προετοιμασία
10' μαγείρεμα
1 ώρα
αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 30'
Υλικά
Μερίδες: 4Για τη γέμιση
Διαδικασία
- Για τα αφράτα μπιφτέκια με γέμιση λαχανικών, ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια.
- Ζυμώνουμε με τα χέρια για 3-4 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα.
- Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα, για να σφίξει το μείγμα και να πλάθεται ευκολότερα.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης.
- Προθερμαίνουμε το γκριλ του φούρνου.
- Λαδώνουμε ελαφρώς ένα μέτριο ταψί.
- Πλάθουμε τον κιμά σε 8 μικρά μπιφτέκια.
- Πιέζουμε το καθένα με το χέρι ώστε να πλατύνει, βάζουμε στο κέντρο 1 κουτ. σούπας γέμιση και κλείνουμε το μείγμα του κιμά για να εγκλωβίσουμε τη γέμιση.
- Αραδιάζουμε στο ταψί και ψήνουμε στο ψηλότερο ράφι του φούρνου για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.
- Συνοδεύουμε με σαλάτα και πατάτες τηγανητές ή πουρέ.
Σκουρόχρωμο ροζέ από Μαυροδάφνη, Tempranillo, Αγιωργίτικο
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 137.