20' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
1 ώρα αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 30 λεπτά

Υλικά

Τεμάχια: 4

Για τη γέμιση

Διαδικασία

  1. Για τα αφράτα μπιφτέκια με γέμιση λαχανικών, ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια.
  2. Ζυμώνουμε με τα χέρια για 3-4 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα.
  3. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα, για να σφίξει το μείγμα και να πλάθεται ευκολότερα.
  4. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης.
  5. Προθερμαίνουμε το γκριλ του φούρνου.
  6. Λαδώνουμε ελαφρώς ένα μέτριο ταψί.
  7. Πλάθουμε τον κιμά σε 8 μικρά μπιφτέκια.
  8. Πιέζουμε το καθένα με το χέρι ώστε να πλατύνει, βάζουμε στο κέντρο 1 κουτ. σούπας γέμιση και κλείνουμε το μείγμα του κιμά για να εγκλωβίσουμε τη γέμιση.
  9. Αραδιάζουμε στο ταψί και ψήνουμε στο ψηλότερο ράφι του φούρνου για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.
  10. Συνοδεύουμε με σαλάτα και πατάτες τηγανητές ή πουρέ.

Σκουρόχρωμο ροζέ από Μαυροδάφνη, Tempranillo, Αγιωργίτικο

Συνταγές με Κολοκύθα

Συνταγές με Μοσχαρίσιος κιμάς

Συνταγές με Πατάτες

Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών