20' προετοιμασία
25' ψήσιμο
1 ώρα αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 45 λεπτά

Υλικά

Τεμάχια: 6 - 8

Διαδικασία

  1. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για περίπου 10 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  2. Σε βαθύ μπολ αδειάζουμε τα σοταρισμένα κρεμμύδια και προσθέτουμε όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια.
  3. Ζυμώνουμε καλά, βρέχοντας συχνά τα χέρια μας σε κρύο νερό, μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα.
  4. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα, ώστε το μείγμα να σφίξει και να πλάθεται εύκολα.
  5. Βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο, λαδώνουμε ελαφρά τα χέρια μας και πλάθουμε το μείγμα σε 6 - 8 μεγάλα μπιφτέκια. Τα λαδώνουμε ελαφρώς.
  6. Τα ψήνουμε στο σχαροτήγανο ή στο γκριλ του φούρνου σε δυνατή φωτιά για 6 - 8 λεπτά, από κάθε πλευρά.

Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Συνταγές με Μοσχαρίσιος κιμάς

Συνταγές με Ντομάτα

Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών