20'
προετοιμασία
25' ψήσιμο
1 ώρα
αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 45'
Υλικά
Τεμάχια: 6 - 8Διαδικασία
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για περίπου 10 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Σε βαθύ μπολ αδειάζουμε τα σοταρισμένα κρεμμύδια και προσθέτουμε όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια.
- Ζυμώνουμε καλά, βρέχοντας συχνά τα χέρια μας σε κρύο νερό, μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα.
- Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα, ώστε το μείγμα να σφίξει και να πλάθεται εύκολα.
- Βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο, λαδώνουμε ελαφρά τα χέρια μας και πλάθουμε το μείγμα σε 6 - 8 μεγάλα μπιφτέκια. Τα λαδώνουμε ελαφρώς.
- Τα ψήνουμε στο σχαροτήγανο ή στο γκριλ του φούρνου σε δυνατή φωτιά για 6 - 8 λεπτά, από κάθε πλευρά.